“Справжньої зими може не бути”: відомий метеоролог спрогнозував, чого очікувати українцям

“Справжньої зими може не бути”: відомий метеоролог спрогнозував, чого очікувати українцям

Микола Кульбіда розповів якої зими очікувати в майбутньому

Відомий метеоролог розповів про зміни клімату та зробив прогноз на майбутню зиму для України.

За словами Миколи Кульбіди буде час, коли наші нащадки не відчуватимуть звичної для нас зими. Про це він розповів в інтерв’ю для New Voice.

Прогноз на зиму 2023-2024 р.

Прийдешня зима буде набагато тепліша за минулу, хоча і минула не відзначалась стабільними низькими температурами. Морози будуть, але вони будуть не постійними, а накриватимуть Україну періодами. Така ситуація буде продовжуватися довгий час. Тож прийдешня зима буде не досить холодною, сніг довгий час лежати не буде через високу температуру повітря.

За словами метеоролога, зміни клімату в Європі, а також Україні приведуть до аномально теплих зим. Взимку теплішатиме, а снігу буде ставати дедалі менше. Просто класичної зими з хуртовинами та сніговими бабами може не бути. Сніг не буде стійким і буде сходити, через те, що температура буде без стабільного “мінусу”.

Через Україну будуть проходити різні циклони з хуртовинами, вітрами та снігопадами. Але вони не будуть тривати довгий час. Середня температура кожної зими буде вищою за норму, яку визначила Всесвітня організація метеорологів.

Якщо температура повітря за століття зросте приблизно на 3 градуси, то це означатиме, що в Україні зима буде відсутня взагалі.

Читайте також  Турок зруйнував усі стереотипи про місцевих чоловіків: франківчанка розповіла про свою інтернаціональну сім’ю

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело