Categories: Україна

На українських заправках знову дорожчає автогаз, у деяких місцях його вже немає

На українських заправках знову дорожчає автогаз, у деяких місцях його вже немає

Українських автомобілістів попередили про нестачу газу.

Ринок автогазу в Україні стикається з постійними проблемами та зростанням цін через блокаду польського кордону, повідомляє РБК-Україна з посиланням на директора Консалтингової групи “А-95” Сергія Куюна.

Куюн зазначив у Facebook, що, незважаючи на надію на проходження піку кризи на ринку зрідженого газу, нещодавній моніторинг показує, що робити подібні заяви поки що зарано.

“Була у мене ілюзія, що пік кризи на ринку зрідженого газу ми вже пройшли. Але як свідчить свіжий моніторинг ситуації, говорити про це ще зарано”, – написав він.

Особливо критична ситуація у половині регіонів, де автогаз зник із мережі «Привату», а там, де він є, коштує 39,6 гривні. Про аналогічні проблеми повідомляють в UPG, Socar, MOTTO, BRSM та Avantage.

Основною причиною дефіциту та зростання цін є блокада польського кордону, яка порушила потік близько 30% імпорту, що становить приблизно 25% ринку зрідженого газу, що надходить автомобільним транспортом.

“Причина – блокування польського кордону, через який автотранспортом надходило 30% імпорту або близько 25% ринку зрідженого газу”, – повідомив Куюн.

Станом на 22 листопада середня ціна автогазу в Україні склала 35,54 гривні за літр, порівняно з 29,31 гривні на початку місяця. Блокування польського кордону призвело до 30% зростання цін на імпортований в Україну автогаз.

Польські перевізники 7 листопада ініціювали блокаду трьох контрольно-пропускних пунктів на кордоні з Україною, що вплинуло на ланцюжок поставок автомобільного транспорту та посилило проблеми на ринку автогазу.

Збій наголосив на залежності від автомобільного транспорту: згідно з попередніми розрахунками Національного банку України на основі даних Державної митниці у 2023 році, на частку автомобільного транспорту припадає близько 35% вартості експорту та 70% імпорту.

sviti

Recent Posts

Такі підуть до армії: у Генштабі розповіли, на кого з обмежено придатних розраховують

Такі підуть до армії: у Генштабі розповіли, на кого з обмежено придатних розраховують Статус давали…

4 години ago

На всіх українців із 17 липня очікує велика зміна: що запроваджують

На всіх українців із 17 липня очікує велика зміна: що запроваджують В Україні із 17…

6 години ago

Не 2024-ий: переможець “Битви екстрасенсів” назвав рік закінчення війни

Не 2024-ий: переможець "Битви екстрасенсів" назвав рік закінчення війни Український екстрасенс і ясновидець Валерій Шатилович…

8 години ago

“Несамовитий холод пре в ці області, прогнозом стривожені навіть синоптики”: де буде мороз у -10 градусів, снігопад і дощ?

"Несамовитий холод пре в ці області, прогнозом стривожені навіть синоптики": де буде мороз у -10…

10 години ago

Кому не треба йти до ТЦК за новим законом про мобілізацію

Кому не треба йти до ТЦК за новим законом про мобілізацію Кому не треба йти…

12 години ago

Всесвітній скандал! Вже навиступалися! Україну хочуть дискваліфікувати з Євробачення. Причина вас шокує – деталі…

Всесвітній скандал! Вже навиступалися! Україну хочуть дискваліфікувати з Євробачення. Причина вас шокує – деталі... Пoляки…

14 години ago

This website uses cookies.