Масштабний перерахунок пенсій: кому з пенсіонерів заслужені виплати можуть урізати

Масштабний перерахунок пенсій: кому з пенсіонерів заслужені виплати можуть урізати

У наступному році планують провести масштабну індексацію пенсій

У наступному 2024 році відбудеться індексація пенсій в Україні. У більшості випадків це буде означати збільшення пенсій, але у деяких її можуть зменшити.

Тож варто знати, кому з пенсіонерів варто розраховувати на перерахування пенсій.

Наступний рік знаменується введенням нової пенсійної системи, згідно якої виплати будуть зрівнювати. Роксолана Підласа – народна депутатка, розповіла, що у бюджеті на наступний рік закладено достатньо коштів, щоб покрити дефіцит для ПФУ. За словами жінки, перерахування буде означати не лише збільшення пенсій для громадян. Для тих, хто зараз отримує зовсім невелику пенсію, звичайно, її збільшать. Для громадян, які отримують величезні пенсії, як от чиновники, передбачається її значне зменшення. Усі ці зміни спрямовані на те, щоб солідарна система виплат була найбільш справедливою.

Зменшення пенсій передбачено лише для тих, хто отримує надзвичайно високі виплати. Переважно, це буде стосуватися колишніх чиновників. Серед українців лише 10% мають пенсії, які перевищують 10000 гривень.

У наступному році, також, очікується зростання мінімальної пенсії. Воно буде відбуватися у декілька етапів. А середня пенсія по всій Україні буде варіюватися у районі 6 тисяч гривень. Депутатка зазначила, що загалом виплати державним працівникам це захищена сфера, і індексація буде відбуватися у будь-якому випадку. Індексація планується 1 березня наступного року. Проте, на вчасність її проведення буде впливати стан економіки, справи на фронті та загальна ситуація в країні.

Читайте також  Шок! У МОЗ “злили” секретну інформацію про евакуйованих з Китаю українців.

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело