До сліз: працюючим пенсіонерам поставили жорстку умову, як виживати тепер

До сліз: працюючим пенсіонерам поставили жорстку умову, як виживати тепер

Кому доведеться обирати між пенсією і зарплатою


Деяким пенсіонерам, які після офіційного виходу на заслужений відпочинок знову влаштувалися на роботу або продовжили працювати, доведеться обирати між пенсією та зарплатою. Отримувати те й інше одночасно вони не зможуть. Проте більшості пенсіонерів таке обмеження не стосується.

Про це пише видання “На пенсії!

У Пенсійному фонді України розповіли, в якому випадку пенсіонер не зможе одержувати одночасно обидві виплати.

В Україні існує ціла низка професій, які дають можливість громадянам вийти на пенсію за вислугою років. Іншими словами, маючи певний стаж роботи в такій сфері та досягнувши певного віку, вони можуть вийти на заслужений відпочинок до досягнення 60-річного віку.

Більше того, офіційно вийшовши на пенсію, вони можуть повернутися на роботу. Проте у цьому випадку багато з них ризикують втратити свою пенсійну виплату. Справа в тому, що згідно із законом, особа, яка отримує пенсію за вислугою років, не може продовжувати працювати на тій самій посаді, яка призвела до надання цієї пенсії. Якщо сосба продовжить працювати, то виплата пенсії буде зупинена і почнеться лише з того дня, як особа звільниться з роботи.

Але при цьому такий пенсіонер має можливість абсолютно “безпечно” працювати в іншій сфері, де працівникам не належить пенсія за вислугою років. Наприклад, якщо пенсіонер раніше працював у шахті і вийшов на пенсію за вислугою років, то він може спокійно продовжити роботу сторожем у магазині або садівником у парку. У такому випадку він отримуватиме зарплату і не втратить своєї пенсії.

Читайте також  Можна відстежити кожного військовозобов'язаного: у ТЦК почалися серйозні зміни - незабаром ніхто не зможе ухилитися від служби

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело