Чи очікувати посилення мобілізації: в Раді зробили заяву

Чи очікувати посилення мобілізації: в Раді зробили заяву

На даний час в Україні немає потреби у різкому посиленні мобілізаційних ресурсів.

Про це в розмові з ВВС наголосив представник президента у ВР, член комітету парламенту з питань безпеки та оборони Федір Веніславський.

За його словами, наразі немає жодних підстав для розширення, прискорення або збільшення кількості мобілізаційних заходів.

Нардеп нагадав, що в же перший день повномасштабного вторгнення Росії Україна оголосила загальну мобілізацію, в рамках якої територіальні центри комплектації та соцпідтримки забезпечують поповнення втрат в армії – і вбитих, і поранених.

Також мобілізація проводиться для формування нових резервів, які, за його словами, потрібні для наступу і для звільнення територій.

Але підстав на сьогодні говорити, що необхідно різко збільшити кількість мобілізованих, немає“, – додав Федір Веніславський.

Нагадаємо, у Верховній Раді дали прогноз щодо посилення мобілізації восени.

В Україні дев’ятий рік триває запекла війна з Росією, яка на нас напала. З лютого 2022 року триває повномасштабна війна. Процес вручення повісток – це не автоматичний квиток на війну, а насамперед актуалізація даних громадян України. Так, слідом за повісткою можливий призов військовозобов’язаної людини на військову службу. Це нормальний процес у воюючій країні. Варто не забувати, що обов’язком кожного українця є захищати свою країну. Бо якщо сьогодні ти втікаєш від війни – завтра вона може прийти до тебе.

Читайте також  Посилення мобілізації у селах: з'явилося важливе попередження – вже на рівні закону

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело