Вже в жовтні: в Україні радикально змінять час — чи потрібно переводити годинник

Коли переводити годинники на зимовий час: названо точну дату

Наприкінця жовтня Україна традиційно перейде на зимовий час.

“Апостроф” розповідає, коли потрібно переводити годинники.

В Україні перехід на літній/зимовий час регулюється ухвалою Кабміну від 1996 року “Про порядок обчислення часу на території України”.

Однак у 2011 році було прийнято постанову про скасування переходу на зимовий час, але пізніше документ було скасовано. У 70 країнах світу перехід на зимовий та літній час відбувається двічі на рік, як і в Україні.

Українці традиційно двічі на рік переводять стрілки годинника – восени та навесні. Це робиться, аби збалансувати біологічний і календарний час, та більш ефективно використовувати електроенергію.

На зимовий час українці переводять стрілки годинника восени на годину назад відносно стандартного часу з поверненням навесні. У 2023 році на зимовий час необхідно перейти 29 жовтня о 4:00 ранку. Переводити стрілки годинника вручну необхідно на механічних та тих пристроях, які не приєднані до інтернету.

Ноутбуки, смартфони та інші гаджети автоматично перейдуть на зимовий час. Після переведення годинників організму людити потрібен час, аби адаптуватися до нових умов. Тому спеціалісти підготували кілька порад, які пришвидшать цей процес:

  • нормалізуйте свій сон за тиждень до переходу на зимовий час;
  • частіше гуляйте на свіжому повітрі та більше часу приділяйте відпочинку;
  • не допускайте сильного стресу;
  • складіть корисний раціон харчування.
Читайте також  Вже офіційно: в Україні ухвалили рішення про переведення годинника — який тепер у нас буде час

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело