Без військового квитка життя стане неможливим: чим буде загрожувати його відсутність

Без військового квитка життя стане неможливим: чим буде загрожувати його відсутність

Військовий квиток потрібен в декількох випадках

Військовий квиток – важливий документ, особливо під час дії воєнного стану по всій країні.

Означає цей документ, що громадянин є залученим до виконання військового обов’язку. Ігор Ясько, який є керуючим партнером ЮК Winner в коментарі для PRO Гроші пояснив, що при прийнятті на роботу чи зарахуванні на навчання людини призовного віку, потрібно обов’язково пред’явити військовий квиток.

Тобто, якщо військовий квиток відсутній, жоден громадянин призовного віку не зможе бути прийнятий на роботу, або на навчання.

Центри зайнятості мають такі ж вимоги, що і підприємства. При подачі документів для пошуку роботи, чоловік повинен принести і військовий квиток. Винятком є внутрішньо переміщені особи, та особи, які перебувають у громадах, де ведуться активні бойові дії. Також це стосується і території, яка знаходиться під тимчасовою окупацією.

Якщо ви вирішили розлучитися, у заяві про розірвання шлюбу є графа про військову службу. Те ж саме стосується і реєстрації шлюбу.

Але заяву прийняти без військового квитка зобов’язані. Це прописано законом, як і те, що під час військового стану права та свободи людини не обмежуються. Без військового квитка та дозволу ТЦК не можна перетинати кордон, особам, які є призовного віку.

Наявність військового квитка потрібна і для перебування у медичних закладах. Якщо громадянину потрібно пройти лікування, або обстеження, будуть вимагати показати військовий квиток.

Якщо людина втратила військовий квиток через свою недбалість, або зіпсувала його, за законом передбачається накладання штрафу. Штраф накладається у сумі від 510 до 850 гривень.

Читайте також  Чоловіків без військового квитка не беруть на роботу: юристка пояснила всі деталі ситуації

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело