Українським водіям незаконно виписують штрафи, які доводиться оскаржувати через суд: винна “недосконалість законодавства”

Українським водіям незаконно виписують штрафи, які доводиться оскаржувати через суд: винна “недосконалість законодавства”

Українським водіям дозволено не возити з собою в авто паперові документи, а на вимогу працівників поліції надавати їх в електронному вигляді – через додаток Дія. Проте жодні законодавчі норми не передбачають, що робити, якщо раптом електронний документ не відкривається з технічних причин.

Цією недосконалістю законодавства користуються поліцейські, пише “Радіо ТРЕК” із посиланням на “Дорожній адвокат”.

Зокрема, повідомляється, що останнім часом почастішали випадки, коли в додатку Дія спостерігається технічний збій, через що електронний документ не відображається. Поліція у таких випадках вдається до штрафів.

У “Дорожньому адвокаті” розповіли про подібний випадок, коли водія зупинила поліція і попросила його пред’явити документи. Але, на здивування водія, свідоцтво про реєстрацію авто раптом виявилося відсутнім у Дії. Тому його оштрафували на 425 гривень – за непред’явлення документів.

Після цього водій звернувся до служби техпідтримки Дії, де йому відповіли про тимчасові перебої в додатку, що були в той час і через які документи могли не відображатися.

Звернувшись до суду, водій оскаржив постанову про накладення штрафу і був визнаний невинним.

Технічні перебої в роботі сервісу Дія не повинні порушувати права громадян. Зокрема не можна накладати штрафи на водіїв за таких обставин. Проте відсутність законодавчого регулювання створює суперечки на місці зупинки, – зазначають фахівці “Дорожнього адвокату”

Читайте також  Життя українських водіїв і студентів зміниться назавжди: подробиці “сюрпризу”

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело