Повістки в “Дії” незабаром? Новий міністр Міноборони України Рустем Умєров анонсував “апгрейд”

Повістки в “Дії” незабаром? Новий міністр Міноборони України Рустем Умєров анонсував “апгрейд”

За словами нового міністра, головне завдання Міноборони – цифровізувати всі процеси, запустити єдиний реєстр призовників

В Україні вступив на посаду новий міністр оборони замість Олексія Резнікова, ним став Рустем Умєров. Однією з перших змін, які анонсував Умєров для військовозобов’язаних, є цифровізація всіх справ. Також Умєров заявив, що незабаром з’явиться електронний військовий квиток.

Померов сказав, що в Україні запровадять електронний військовий квиток та запустять єдиний реєстр призовників.

Про це стало відомо завдяки заяві Рустема Умєрова під час пленарного засідання у Верховній Раді.

Додатково, за словами міністра, цифровуватимуть усі процеси діяльності військово-лікарських комісій (ВЛК).

Окремо новий міністр відзначив цифровий документообіг шпиталів, електронних журналів та звітів для військових.

“Завдання: цифровізувати всі процеси, запустити єдиний реєстр призовників, який унеможливить будь-які корупційні ризики. Digital. Все, що можна оцифрувати, повинні оцифрувати. Вся інформація про воїна має бути в digital: електронний військовий квиток, цифровізація ВВК та госпіталів, електронний журнал, звіт для військових”, – сказав Рустем Умєров.
Нагадаємо той факт, що військовий квиток є обов’язковим документом для всіх громадян України чоловічої статі віком від 18 до 60 років. Він необхідний постановки на військовий облік; несення військової служби; отримання відстрочки від військової служби; звільнення з військової служби; переведення на іншу військово-облікову спеціальність; зміни категорії придатності до військової служби. Військовий квиток видається на 10 років. Після закінчення терміну дії військовий квиток підлягає обміну.

Українці підозрюють, що такі нововведення можуть спричинити ще й електронні повістки в мобільному додатку “Дія”. Проте варто нагадати, що сам голова Мінцифри Михайло Федоров ще влітку 2023 року заявив, що таких “оновлень” поки що у планах немає.

Читайте також  Мобілізація в Україні: чи має право роботодавець видавати повістки працівникам

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело