Чи можуть ТЦК вручати повістки на блокпостах: адвокати сказали, чому чоловікам потрібно бути пильними

Чи можуть ТЦК вручати повістки на блокпостах: адвокати сказали, чому чоловікам потрібно бути пильними

Експерти розповіли, чи законно вручати документи чоловікам у такому місці та які є нюанси

В Україні військовозобов’язані можуть отримати повістку у будь-яких громадських місцях, у законодавстві немає обмежень щодо цього моменту, проте вручення документа входить до обов’язків не всіх.

Про те, чи можуть українцям вручати повістки на блокпостах, розповіли в адвокатському об’єднанні “Бачинський та партнери”. Експерти зазначили, що у разі вручення документа у цьому місці працівники ТЦК нічого не знають про стан здоров’я військовозобов’язаного, тому видають повістки всім чоловікам.

“Передусім, повістка, вручена на блокпосту – це виклик для перевірки облікових даних та проходження медичного огляду для визначення придатності до військової служби. Завдання військовозобов’язаного з’явитися у відповідний орган і стати на облік, надавши інформацію про себе”, – додали адвокати.

Чоловіків закликають звернути увагу на те, щоб вручена на блокпосту повістка була заповнена правильно та підписана начальником ТЦК. У документі мають бути такі дані:

  • прізвище, ім’я, по батькові, рік народження призовника та його адреса;
  • місце роботи особи;
  • вид повістки (уточнення облікових даних, проходження медкомісії, прибуття до ТЦК СП, призов на військову службу до ЗСУ);
  • дата, час та адреса, за якою необхідно з’явитися;
  • застереження щодо необхідних документів;
  • назва органу, печатка, підпис, прізвище, ім’я та по батькові керівника ТЦК СП.

Таким чином, повістку можна отримати на блокпостах, а вручати її мають право представники органів місцевого самоврядування, керівники підприємств чи організацій, роботодавці, керівники навчальних закладів та керуючі багатоквартирних будинків.

“Щодо співробітників поліції та підрозділів тероборони, то вони не мають права вручати повістки на блокпостах і можуть супроводжувати зазначених вище осіб”, – наголосили фахівці.

Читайте також  Повістки видаватимуть за графіком: після всього свавілля, в ТЦК змогли здивувати

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело