Повна мобілізація всіх чоловіків: у Раді вже зробили заяву – до чого нас готують нардепи

Повна мобілізація всіх чоловіків: у Раді вже зробили заяву – до чого нас готують нардепи

Чого чекати?
Стало відомо, коли може статися мобілізація всіх чоловіків
До 15 листопада 2023 року в Україні продовжили воєнний стан і загальну мобілізацію через повномасштабну російську військову агресію. Заступник голови Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки Єгор Черньов заявив, у якому разі може статися мобілізація всіх чоловіків, пишуть Новини.LIVE.

Зокрема, журналісти поцікавилися, наскільки реальною є ситуація, коли воювати доведеться всім чоловікам.

У відповідь на це Чернєв зазначив, все залежить від того, скільки ця війна йтиме і скільки ресурсів буде залучено з боку рф. В Україні передбачено 4 хвилі мобілізації.

Остання, четверта і припускає, що на захист Батьківщини доведеться встати всім чоловікам у країні. Але урядовець заспокоїв українців, що в країні зараз друга хвиля мобілізації.

Але він ще раз наголосив, що за реальної загрози втратити державність на захист України можуть призвати всіх чоловіків, як це було в перший день повномасштабного російського військового вторгнення 24 лютого 2022 року.

Наразі про такий варіант не йдеться, оскільки, за словами чиновника, є ресурс для стримування російської армії на сході та півдні України.

Також Чернєв відповів, що думає про пропозицію на 3 роки після завершення війни в Україні заборонити чоловікам виїжджати за кордон, щоб не було відтоку робочих кадрів та відновлювалася країна.

Чиновник зазначив, що якщо Україна хоче стати частиною ЄС, НАТО та демократичного суспільства, такі пропозиції він вважає нонсенсом.

Він наголосив, що ми маємо жити за правилами демократичних суспільств, а там немає обмежень для громадян на пересування.

Читайте також  “Неможливо дихати, повітря обпікає”: Кримчани б’ють на сполох від наслідків ”хіматаки”

Чернєв додав, що Україна не північна Корея, не рф чи будь-яка інша диктаторська країна. Але зараз обмеження у країні є вимушеним кроком. Коли ж війна закінчиться, кожен має право сам вирішувати, де і як йому жити.

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело