“Пенсія зросте у цих українців на 500 гривень, пенсіонерів закликають не прогавити нововведення”: вже відомо, в кого зростуть…

“Пенсія зросте у цих українців на 500 гривень, пенсіонерів закликають не прогавити нововведення”: вже відомо, в кого зростуть виплати

Українські пенсіонери, яким виповнилося 80 років, у яких щомісячний розмір пенсійних виплат з урахуванням надбавок не досягає розміру середньої заробітної плати, можуть отримати щомісячну компенсаційну виплату в розмірі до 500 гривень.

Як інформує “УН”, про це повідомила пресслужба Пенсійного фонду України (ПФУ) у відповідь на запитання читачки у Facebook.

“Відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України № 849 “Деякі питання підвищення пенсійних виплат для окремих категорій осіб у 2021 році та в подальшому” з 1 березня 2021 р. громадянам, яким виповнилося 80 років і більше, у яких щомісячний розмір пенсійних виплат з урахуванням надбавок, встановлених законодавством, не досягає розміру середньої заробітної плати (доходу) в Україні, з якої сплачено страхові внески та яка враховується для обчислення пенсії, надано щомісячну компенсаційну виплату в розмірі до 500 гривень у межах зазначеного розміру”, — пояснили у ПФУ.

Таки чином щомісячна доплата для пенсіонерів, що досягли 80-річного віку після 1 березня 2021 року, встановлюється та виплачується з дати досягнення цього віку. Проте пенсіонери, у яких після встановлення щомісячної компенсаційної виплати розмір пенсії з урахуванням підвищень (крім пенсій за особливі заслуги перед Україною) та страхового стажу (20 років для жінок та 25 для чоловіків) пенсія не досягає 2600 гривень, можуть отримати доплату до пенсії в сумі, якої не вистачає до зазначеного розміру, що враховується під час наступних перерахунків пенсії.

Арт Іра

Recent Posts

Потужно обстрілюватимуть Україну: астролог вказала, які міста чекає найбільша небезпека

Потужно обстрілюватимуть Україну: астролог вказала, які міста чекає найбільша небезпека Астрологиня Ангеліна Вакуліна поділилася своїми…

7 години ago

“Могутня гроза суне прямо в ці області, ніхто в Україні не чекав такої негоди”: де буде мороз у -9 градусів, снігопад та дощ?

"Могутня гроза суне прямо в ці області, ніхто в Україні не чекав такої негоди": де…

9 години ago

Цей новий документ видаватимуть ТЦК тим, хто не має військового квитка: зателефонують і перевірять

Цей новий документ видаватимуть ТЦК тим, хто не має військового квитка: зателефонують і перевірять В…

11 години ago

Землю накриє сонячна радіаційна буря: названо небезпечні дати

Землю накриє сонячна радіаційна буря: названо небезпечні дати Імовірність того, що радіаційна буря почнеться цього…

15 години ago

“Тотальне скасування відстрочок вже через тиждень, чоловіки масово шукають себе у списку бронювання”: ТЦК і мобілізація

"Тотальне скасування відстрочок вже через тиждень, чоловіки масово шукають себе у списку бронювання": ТЦК і…

17 години ago

В Україні посилили штрафи для ухилянтів: від чого залежить сума покарання, і як оскаржити

В Україні посилили штрафи для ухилянтів: від чого залежить сума покарання, і як оскаржити Якщо…

19 години ago

This website uses cookies.