Доплати до пенсії у серпні: хто отримає додаткові кошти до пенсійних виплат

Доплати до пенсії у серпні: хто отримає додаткові кошти до пенсійних виплат

В Україні з 1 березня була проведена індексація пенсійних виплат. А пізніше пенсії перерахували й для тих людей пенсійного віку, які ще працюють.

Востаннє підвищували пенсії у липні. Це стосувалось передусім науковців, держслужбовців та працівників органів місцевого самоврядування.

Хоча протягом серпня не передбачається підвищення пенсій, але окремі громадяни отримають доплату приурочену до Дня Незалежності.

Виплати до Дня незалежності становитимуть від 450 грн до 3 100 грн, зокрема й, як подяку за внесок у захист нашої держави.

Постанова КМУ спрямована на виконання нового закону і встановлює наступні розміри виплат для визначених категорій громадян:

  • учасники бойових дій, постраждалі учасники Революції Гідності та колишні неповнолітні (яким на момент ув’язнення не виповнилося 18 років) в’язні концтаборів, гетто, інших місць примусового тримання, а також діти, які були народжені в зазначених місцях примусового тримання їхніх батьків ‒ 1 000 грн;
  • особи, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною отримають 3 100 грн;
  • члени сімей загиблих (померлих) ветеранів війни, статус яким був установлений згідно з пунктом 1 Ст. 10 Закону України “Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту”, дружини (чоловіки) померлих осіб з інвалідністю внаслідок війни, дружини (чоловіки) померлих учасників бойових дій, учасників війни та жертв нацистських переслідувань, визнаних за життя особами з інвалідністю внаслідок загального захворювання, трудового каліцтва та з інших причин, які не одружилися вдруге – 650 грн;
  • члени сімей загиблих (померлих) Захисників і Захисниць України – 1 000 грн;
    учасники війни та колишні в’язні концтаборів, гетто, інших місць примусового тримання, особи, яких було насильно вивезено на примусові роботи, діти партизанів, підпільників, інших учасників боротьби з націонал-соціалістським режимом у тилу ворога ‒ 450 грн.
Читайте також  Пенсії по інвалідності-2024: особливості призначення та розміри виплат

Варто також зауважити, що виплати передбачені для тих громадян, які отримали інвалідність через воєнні дії, а також для колишніх малолітніх (яким на момент ув’язнення ще не виповнилося 14 років) в’язнів концтаборів, гетто, інших місць примусового тримання, визнаних особами з інвалідністю внаслідок загального захворювання, трудового каліцтва та з інших визначених причин:

  • особи с інвалідністю I групи ‒ 3 100 грн;
  • II групи ‒ 2 900 грн;
  • III групи ‒ 2 700 грн.

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело