Чи продовжиться дистанційне навчання з 1 вересня: особливості навчального процесу у 2023 році

Чи продовжиться дистанційне навчання з 1 вересня: особливості навчального процесу у 2023 році

За останні кілька років процес здобуття освіти всіх рівнів зазнав суттєвих змін. Перші нововведення були впроваджені під час пандемії коронавірусу, студенти та учні були переведені на онлайн навчання. Після початку війни освітній процес став ще складнішим.

У МОН не заперечують, що переведення на дистанційну форму навчання негативно позначилося на якості освіти.

У новому навчальному році МОН рекомендує перейти на очну форму навчання. Рекомендації стосуються вищих навчальних закладів, коледжів і шкіл. Однак основним критерієм при виборі форми навчання, як і раніше, залишається безпека.

Нещодавно Міністерство освіти і науки опублікувало лист, у якому рекомендує розпочати навчальний рік за графіком – 1 вересня, і максимально перейти на формат навчання в аудиторіях. Головною умовою переходу на аудиторні заняття є наявність укриттів та їхня достатня місткість.

Де збережеться дистанційне навчання

Повністю дистанційне навчання буде збережено на територіях, де тривають бойові дії, а також на територіях, які перебувають у зоні досяжності ворожої артилерії та РСЗВ.

МОН рекомендує керівникам наукових закладів приділити підвищену увагу створенню безпечних укриттів достатньої місткості для відновлення очного навчання.

Читайте також  "Усім зараз важко": міністр освіти звернувся до батьків українських школярів

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело