Буде дуже спекотно: в Україну йде потужна спека, готуємося

Буде дуже спекотно: в Україну йде потужна спека, готуємося

Стало відомо, що середина липня буде спекотною майже у всіх регіонах України, але спекотні дні йдуть разом із дощовими.

Вже ні для кого не секрет, що найближчими днями європейцям слід бути готовими до температурних рекордів, і це при тому, що вже зараз у низці європейських країн температура вдень становить 40 градусів. Синоптики всю провину за нестерпну спеку покладають на аномально-гарячий антициклон “Цербер”, який прийшов із Сахари. Свою назву антициклон отримав на честь триголового пса-чудовиська з давньогрецьких міфів. А ось Україну гаряче повітря із Сахари поки що обходить стороною. Синоптик Наталія Діденко вже оприлюднила прогноз на кілька днів.

Так, за прогнозом Діденка, антициклон Fee зумовить в Україні суху та сонячну погоду майже без опадів у неділю, 16 липня 2023 року.

“Протягом 16 липня саме наш славний Fee зумовить практично всюди білі хмаринки, синє небо та яскраве сонце – суху погоду. Тільки на Луганщині та Харківщині можливі окремі короткочасні дощі з грозами”, – сказала синоптик.

Що ж до температури повітря, то за прогнозом понад +30 може бути у неділю, 16 липня, лише у західних областях України. Що ж до решти територій, то там температура повітря 16 липня становитиме ексклюзивно комфортні +25…+29 градусів, трохи свіжіша на північному сході і традиційно вища у південній частині та на Закарпатті, +28…+31 градус.

Що ж до столиці України, Києва, то за прогнозом Наталії Діденко, у неділю там очікується суха та переважно сонячна погода з комфортною температурою повітря +26…+28 градусів.

“У понеділок у столиці можлива спека до +30 градусів, проте вже у вівторок пройде дощ, і температура повітря трохи знизиться”, – прогнозує фахівець.

Читайте також  Рудоволоса красуня: співачка Ірина Федишин показала архівну світлину, на якій її не впізнати (фото)

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело