На фронт не відправлять: влітку буде видача особливих повісток, подробиці

На фронт не відправлять: влітку буде видача особливих повісток, подробиці

Влітку вручатимуть «особливі» повістки, на фронт не відправлять.

В Україні понад рік триває повномасштабна війна, а з нею і загальна мобілізація. Це означає, що багато українців, як і раніше, отримуватимуть повістки з військкоматів. Порядків існує кілька видів. Про це повідомляє інформаційний портал “Телеграф”.

Згідно з інформацією, в Україні існує чотири види повісток, які можуть вручити українським військовозобов’язаним.

повістка для уточнення даних. Ці повістки вручають тим громадянам, чиї дані слід уточнити. Наприклад, про склад сім’ї, стан здоров’я військовозобов’язаних, місце роботи тощо. Вручення цього виду повістки не означає, що українця обов’язково заберуть на фронт; повістка на проходження військово-лікарської комісії. Ця повістка за підписом начальника ТЦК зобов’язує пройти медичне обстеження.

До порядку денного додається картка дослідження та медичного огляду громадянина. Після проходження комісії до цієї картки занесуть висновок ВЛК про придатність, непридатність або часткову придатність до військової служби; повістка для призову на строкову військову службу.

Цей порядок денний передбачає заклик військовозобов’язаного на строкову військову службу; мобілізаційне розпорядження. Цей порядок денний вручається військовозобов’язаному після проходження медичної комісії, якщо його визнали придатним на проходження військової служби.
Призов на строкову військову службу не проводиться під час військового стану відповідно до статті закону «Про військовий обов’язок та військову службу».

Читайте також  "Мийте руки!" У Кабміні придумали обійти 100 тисяч підприємств для профілактики коронавіруса

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело