Categories: Україна

У водіїв аж ноги потерпли: на дорогах вводять нову розмітку

У водіїв аж ноги потерпли: на дорогах вводять нову розмітку

Що потрібно знати водіям

В Україні з’явилася нова дорожня розмітка
У Одесі було створено унікальний пішохідний перехід на перетині вулиць Єкатерининська і Ланжеронівська. Це нововведення було зроблено з метою полегшення руху пішоходів і зменшення навантаження на дане перехрестя. Про це повідомив у своєму Фейсбуці директор обласного Департаменту транспорту та зв’язку.

Співробітники КУ СМЕП ОМР виконали нанесення спеціальної розмітки для діагонального пішохідного переходу, яка виконана з пластичної маси. Це дозволить оптимізувати перехрестя і забезпечити безпеку пішоходів.

Під час зеленого сигналу світлофора пішоходи можуть пересуватися одночасно у декількох напрямках, що значно полегшить їх перехід дороги.

З’явлення унікального пішохідного переходу на перетині вулиць Єкатерининська і Ланжеронівська дозволить оцінити його ефективність та зручність у майбутньому.

Україні представляється абсолютно нова концепція, оскільки раніше подібні пішохідні переходи не використовувалися. Попри деякі сумніви експертів щодо ефективності цього рішення, реальні результати щодо пропускної здатності будуть видно з часом.

Зазначимо, стратегія створення діагональних пішохідних переходів також використовується в інших містах світу. Наприклад, в японському Токіо розташований один з найбільших діагональних пішохідних переходів перед станцією Сібуя, який дозволяє одночасно переходити дорогу більш ніж 3000 пішоходам.

sviti

Recent Posts

Повістки поштою і через голів ОСББ: українцям готують нові “сюрпризи” після 18 липня

Повістки поштою і через голів ОСББ: українцям готують нові "сюрпризи" після 18 липня В Україні…

5 години ago

Повістки тепер можна вручати цілодобово: несподівана поставнова Кабміну

Повістки тепер можна вручати цілодобово: несподівана поставнова Кабміну Кабінет міністрів України змінив порядок вручення повісток.…

7 години ago

Загроза “ядерного апокаліпсиса”: з’явився несподіваний сценарій ракетного удару РФ

Загроза "ядерного апокаліпсиса": з'явився несподіваний сценарій ракетного удару РФ Олексій Гетьман прокоментував ядерний шантаж Кремля.…

9 години ago

Погода дасть жару: якою цього тижня буде погода по всій території України…

Погода дасть жару: якою цього тижня буде погода по всій території України Цього тижня, по…

11 години ago

Без військового квитка більше нікуди: українцям за кордоном припинили видачу документів

Без військового квитка більше нікуди: українцям за кордоном припинили видачу документів Українські військовозобов'язані чоловіки призовного…

13 години ago

Мінімальна пенсія для кожного своя: українцям пояснили, чому вони отримують різні суми

Мінімальна пенсія для кожного своя: українцям пояснили, чому вони отримують різні суми Уряд встановив розмір…

15 години ago

This website uses cookies.