“І 6 грн/кВт-год, і 8 грн/кВт-г”: міністр енергетики Герман Галущенко розповів про підвищення тарифів на світло

“І 6 грн/кВт-год, і 8 грн/кВт-г”: міністр енергетики Герман Галущенко розповів про підвищення тарифів на світло

До чого готуватись?
У Міненерго відреагували на новини про підвищення тарифу на електроенергію
Останніми місяцями в пресі постійно з’являються прогнози експертів щодо того, як може зрости для населення тариф на електроенергію. Міністр енергетики України Герман Галущенко відреагував на такі новини та зробив важливу заяву, пише “Інтерфакс-Україна”.

Галущенко зазначив, що чого тільки не пишуть: і що електроенергія коштуватиме українцям і 6 грн/кВт-год, і 8 грн/кВт-год. Але він додав, що питання поки що обговорюється.

Але при цьому міністр зазначив, що питання підвищення тарифів може стати одним із рішень для відновлення енергосистеми після завданих російськими окупантами руйнувань.

Це дуже важливе рішення для підготовки до осінньо-зимового нового сезону. Тому, судячи з усього, все ж таки тариф на електроенергію планується підняти.

Вже неодноразово Кабмін продовжував ПСО до 1 травня поточного року. Зараз в Україні для населення тариф на електроенергію становить 1,44 грн/кВт-год, якщо домогосподарство вкладеться в обсяг до 250 кВт-год на місяць, і 1,68 грн/кВт-год за перевищення 250 кВт-год на місяць.

Обговоренням, яким же має бути новий тариф на електроенергію в Україні, займається Міненерго, генерацією, “Укренерго”, НКРЕКУ. Одним із найбільш реальних сценаріїв є подорожчання тарифу до 2,8-2,9 грн/кВт-год.

Вказується, що таке подорожчання допомогло б на третину знизити навантаження на виконавців ПСО щодо підтримки тарифів для населення.

Але учасники процесу вважають, що “з політичних міркувань” найімовірнішим буде рішення продовжити тарифи, що діють, ще на місяць.

Тобто цілком імовірно, що тариф поки залишатиметься незмінним, оскільки в країні триває повномасштабна війна, а на фронті може настати відповідальний момент – контрнаступ ЗСУ.

Читайте також  Курс долара і “сюрприз” з субсидіями: як зміниться життя українців восени

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело