У багатьох областях оголошено червоний рівень небезпеки: негайно шукайте укриття

У багатьох областях оголошено червоний рівень небезпеки: негайно шукайте укриття

Синоптики попереджають
Синоптики попереджають про небезпеку та оголосили червоний рівень

Погода невпинно підносить українцям сюрпризи. На цей раз теж не обійшлося без них. Синоптики попереджають про небезпечні гідрологічні явища у багатьох областях України. Інформація була розміщена на сторінці Укргідрометцентру.

Згідно з інформацією, 19-21 квітня на Верхньому Дніпрі в межах країни рівень води утримуватиметься близьким до максимальних позначень із збереженням затоплення заплав, з порушенням транспортного сполучення, підтоплення та відрізання від головних дорожніх з’єднань, частковим затопленням певних населених пунктів та початковим затопленням житлових будинків ряді сіл Чернігівського регіону. Оголошено третій рівень небезпеки.

19-20 квітня внаслідок пропуску весняної повені через водосховища Дніпровського каскаду, і надалі утримуватиметься затоплення заплавних територій та частково затоплення прируслових територій у низці прирічкових населених пунктів на Кременчуцькому, Кам’янському, Дніпровському водосховищах у Полтавській області. Оголошено третій рівень небезпеки.

19-20 квітня у зв’язку з пропуском повені через Київську ГЕС на річці Дніпро у столиці, Вишгородському, Броварському та Бориспільському районах утримуватиметься затоплення заплавних територій та часткове затоплення ділянок садово-дачних споруд. Оголошено другий рівень небезпеки.

19-20 квітня у зв’язку з пропуском повені через водосховища Дніпровського каскаду, не виключено часткове затоплення заплавних ділянок на ділянках Каховського водосховища у низці прирічних населених пунктів у Запорізькому регіоні (другий рівень).

19-21 квітня на ділянці Десни нижче с. Розльоти в Чернігівській області, зростання рівня води продовжиться на 2-10 см за добу, з подальшим затопленням заплави, території ряду сіл та порушенням транспортного сполучення з прирічними населеними пунктами у Новгород-Сіверському, Корюківському, Ніжинському та Чернігівському районах, з частковим підтопленням ділянок та окремих будинків (другий рівень).

Читайте також  Закону про незаконне збагачення не буде: Парубій відмовився скликати Раду

У Чернігові продовжується затоплення території міського пляжу, садово-дачних споруд, доріг на заплавах у Чернігові (перший рівень).

На річці Снів утримуватиметься затоплення заплави та перевищення небезпечної позначки переливу води через автомобільну дорогу місцевого значення у Корюківському районі (другий рівень).

 

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело