Росія готує щось більше замість ракетного обстрілу на 24 лютого – Арестович (відео)

Росія готує щось більше замість ракетного обстрілу на 24 лютого – Арестович (відео)

Путін не просто так відмовився від обстрілу України на 24 лютого, вважає колишній радник глави ОП.

Лідер РФ Володимир Путін в останній момент змінив свій план щодо масованого ракетного обстрілу в річницю повномасштабного вторгнення РФ в Україну на 24 лютого й переніс дату “удару” на інший день.

Як зазначив колишній радник глави Офісу президента Олексій Арестович під час свого ефіру з російським блогером Марком Фейгіним, диктатор продовжує втілювати власну “військову” логіку на фронтах в Україні. Єдине, нещодавно він змінив свій план щодо масованого ракетного удару по Україні на 23-24 лютого, вирішивши, що це був би занадто передбачуваний хід з його боку.

“Мабуть, тому що ми були готові, і це був би занадто очевидний хід – в річницю війни завдати ракетного удару по Україні”, – зазначив він.

Однак це не означає, що масованого ракетного удару по Україні не буде – він можливий вже найближчими днями, заявив Арестович.

“Це не означає, що ракетної атаки не буде завтра або післязавтра. У всякому разі, їх носії знаходяться зараз в стані готовності: збільшилися кількість кораблів-носіїв крилатих ракет в морі, авіація у них заправлена й завантажена. Тобто в найближчі дні особливо не можна ігнорувати повітряні тривоги”, – вважає колишній радник глави ОП.

Українці готувалися до масованого ракетного удару РФ на 24 лютого
Зазначимо, що напередодні річниці вторгнення РФ в Україну в українському суспільстві посилилися тривожні настрої у зв’язку з можливим ракетним ударом військ РФ по Україні. Про таку ймовірність говорили експерти, а також представники військового командування України.

Читайте також  Названо два міста, які Путін хоче захопити після оголошення мобілізації

Зокрема, військовий експерт Петро Черник прогнозував, що 24 лютого Росія завдасть по Україні ракетного удару, а також організує низку диверсій.

Також член Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки Федір Веніславський попереджав, що протягом 22-24 лютого очікується ескалація обстрілів з боку РФ.

Крім цього, українцям повідомляли, що РФ стягнула до своїх кордонів сотні літаків, щоб завдати ракетного удару по Україні. Йшлося про 300-400 літальних апаратів.

Як пізніше прокоментував зміну плану Путіна генерал-лейтенант Ігор Романенко, попри залякування з боку Росії, у російських військ просто не вистачає ударних ракет для організації масового обстрілу.

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело