Categories: Війна

Україна може випередити Росію і розпочати свій наступ у березні – Жданов

Нанесення разючого удару ЗСУ по окупаційних військах Росії здатне привести до того, що Україна першою піде в наступ, вважає Олег Жданов.

У лютому-березні очікується масштабний наступ військ Росії на Україну з метою окупації всіх районів Донбасу. Однак якщо ЗСУ вдасться завдати вражаючого удару по окупантах і накопичити резерви, українські війська, ймовірно, в березні, першими почнуть свій контрнаступ на одному з напрямків. Про це заявив полковник запасу, військовий експерт Олег Жданов.

В інтерв’ю Главреду він розповів про те, що, швидше за все, спочатку, в лютому-березні, може відбутися масштабний наступ Росії. Змінити послідовність подій здатне нанесення українською армією разючого удару по російських окупантах.

“Я думаю, події відбуватимуться саме в такій послідовності. Змінити порядок речей може тільки нанесення уражаючого удару по російській армії. Сьогодні росіяни втрачають батальйон на добу. Це досить великі втрати. За тридцять діб втратити стільки ж батальйонів – дуже чутливо для військ РФ”, – зазначив Жданов.

Згідно з його прогнозом, за ситуацією на кінець лютого – початок березня стане зрозумілим співвідношення сил і засобів. І якщо окупанти все ще формуватимуть свої ударні угруповання, а Україна накопичить резерви, ЗСУ не чекатимуть ворога на полі бою і першими завдадуть удару хоча б на одному з напрямків.

“На мою думку, все буде вирішуватися приблизно на початку березня. Тоді ми будемо розуміти, які сили вдалося сформувати Російській Федерації і наскільки успішно у них йде друга хвиля мобілізації. При цьому мобілізовані нової хвилі практично не зможуть взяти участь у наступальній операції. Або ж їх, як в 1941 році, будуть кидати з однією гвинтівкою на двох проти наших кулеметів.

Наприкінці лютого-початку березня ми будемо розуміти, яке угруповання вдалося зібрати їм, і яке є у нас. Якщо росіяни досі будуть формувати ударну групу, а Україна матиме резерв, думаю, ми не будемо чекати на ворога на полі бою і спробуємо зробити спробу наступу хоча б на одному оперативному напрямку. Ось саме про це, на мій погляд, і говорять наші західні партнери”, – підкреслив Олег Жданов.

 

Арт Іра

Recent Posts

Великий гріх: які продукти та предмети категорично не можна освячувати великодньої ночі

Великий гріх: які продукти та предмети категорично не можна освячувати великодньої ночі Свято світлого Христового…

1 годину ago

“Сильне похолодання суне в області України, прогноз приголомшив синоптиків”: куди пре мороз, дощ і снігопад…

"Сильне похолодання суне в області України, прогноз приголомшив синоптиків": куди пре мороз, дощ і снігопад...…

3 години ago

Туберкульоз, ВІЛ і легка розумова відсталість: в Україні розширили перелік придатних до служби

Туберкульоз, ВІЛ і легка розумова відсталість: в Україні розширили перелік придатних до служби Міністерство оборони…

5 години ago

“З 18 травня в ухилянтів не залишиться шансів сховатися, мобілізація застосує радикальні засоби”: кого ТЦК поки не чіпатиме?

"З 18 травня в ухилянтів не залишиться шансів сховатися, мобілізація застосує радикальні засоби": кого ТЦК…

13 години ago

Скільки коштує ігнорувати військовий обов’язок? Штрафи вже досягають божевільних меж

Скільки коштує ігнорувати військовий обов'язок? Штрафи вже досягають божевільних меж Наступ адміністративної відповідальності можливий з…

13 години ago

На нас чекає крижаний Великдень: Україну вже накриває моторошне похолодання із сильними заморозками – карта областей

На нас чекає крижаний Великдень: Україну вже накриває моторошне похолодання із сильними заморозками - карта…

17 години ago

This website uses cookies.