“Страшний снігопад пре в цю область України з лютим холодом, жахливий мороз вдарить прямо завтра”: синоптики про сніг

Хоча синоптики й обіцяють наближення, потепління, а втім деяким областям України вже завтра (14 січня) доведеться зіткнутися саме зі снігопадами та морозом. Мешканців цього регіону закликають належно ставитися до прогнозів погоди та враховувати всі можливі ризики. Триває середина зими.

Як інформує “НВ”, синоптикиня Наталія Птуха дала прогноз погоди про те, коли в Україні відступлять морози і прийде весняна погода.

Так, на запитання чи може бути ще холодніше, ніж зараз і скільки ще протримаються нинішні морози, метеорологиня дала вичерпну відповідь:

“Найближчим часом таких холодів, які є зараз, ми вже не очікуємо, тобто на найближчу десять діб.

Скажімо так: 7-8 січня були максимальні морози для найближчих періодів — минулих та майбутніх у межах десяти діб. І надалі на більшій частині території України є тенденція до послаблення морозів та підвищення температурних показників, починаючи вже з найближчих майбутніх вихідних та наступного тижня, навіть до плюсових значень температури.

Тобто знову повертаємося до плюсів, і це викликано тим, що знову надходитиме тепла повітряна маса з Атлантики та Африканського континенту.

За кілька днів можна буде чіткіше простежити циркуляцію повітряних мас. Але ситуація з опадами залишиться такою, що опадів багато не очікуємо.

Вплив антициклону з південного сходу буде дещо меншим, адже буде теплішим, але він продовжить визначати ситуацію з опадами в тому плані, що їх не буде багато.

Хіба що у західних областях, протягом доби 13 січня місцями у південно-західних областях, а у суботу (14 січня) у західній частині невеликий мокрий сніг та дощ та у Карпатах помірний сніг.

Решта – найближчим часом очікується переважно без опадів. Швидкість вітру, який ще є, трохи рвучкий, надалі також зменшуватиметься. Буде спокійніша погода”.

Читайте також  Плюсова температура і дощі з грозами: чого чекати українцям від погоди в листопаді...

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело