“Чорна мітка” для Лукашенка: вже горить та вибухає Білорусь. Багатьох не врятували

У Мінську шестеро людей загинуло через вибух у багатоквартирному будинку.

Як повідомила прес-служба Слідчого комітету Білорусі, у ніч на 17 грудня у житловому будинку на півночі Мінська пролунав вибух, внаслідок якого загинули шестеро людей.

Як зазначають слідчі, НП сталася близько 03:35 у житловому будинку, розташованому на бульварі Шевченка. Саме там, у квартирі на другому поверсі будинку №4 вибухнув газ, внаслідок чого там почалася пожежа.

На момент приїзду рятувальників горіли вже дві квартири на площі 40 кв. м. У будинку утворився густий дим, що досяг верхніх поверхів.

На місці працювало 16 одиниць пожежної аварійно-рятувальної техніки, понад 70 рятувальників

Рятувальники евакуювали з дому понад 20 мешканців. Відомо, що 3 людей госпіталізовано з попереднім діагнозом: отруєння продуктами горіння, термоінгаляційна травма, опіки, у тому числі органів дихання. Нині всі вони перебувають у реанімації у тяжкому стані. 1 дитина підключена до апарату ШВЛ.

Крім версії про вибух газу, зараз серйозно опрацьовується версія, що причиною пожежі став спалах пар легкозаймистої рідини. Про це свідчать знайдені в одній із квартир ємності, в яких, можливо, зберігалася ця рідина. Слідчим комітетом порушено кримінальну справу.

Зазначимо, що на місце події виїжджав навіть міністр із надзвичайних ситуацій Вадим Синявський. З інших високих “чинів” було помічено голову Мінського міського виконавчого комітету Володимира Кухарєва, керівництво Слідчого комітету, ГУВС Мінміськвиконкому, Мінського міського управління МНС, прокуратуру міста, керівництво району та зацікавлених відомств.

Читайте також  Затемнення 26 грудня: астрологиня назвала спосіб змінити долю

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело