Щось почнеться: посольство США закликало громадян терміново залишити Україну

Щось почнеться: посольство США закликало громадян терміново залишити Україну

Посольство США закликало громадян Сполучених Штатів не в’їжджати до України, а тих, хто перебуває в Україні, негайно покинути країну.

Те, що сьогодні, 14 липня 2022 року, сталося у Вінниці доповнило список попередніх обстрілів цивільних об’єктів російськими військами, зокрема торговельного центру в Кременчуці. Президент України Володимир Зеленський назвав обстріл Вінниці “відкритим терористичним актом” та закликав світову спільноту належним чином на це відреагувати. Вашингтон одразу заявив, що готовий підтримувати Київ у боротьбі з російською агресією аж до перемоги.

А от посольство США в Україні звернулося до своїх громадян із проханням терміново залишити Україну, а також закликало не в’їжджати до країни. Це може говорити про те, що після Вінниці в Україні почнеться щось серйозніше.

Згідно з опублікованою заявою американського посольства, ситуація безпеки в Україні є дуже нестабільною, і вона може погіршитися без попередження. Таким чином, американців в Україні закликали зберігати пильність і піклуватися про власну безпеку.

Про це йдеться на сайті дипломатичного відомства.

“Громадяни США повинні залишатися пильними і вживати відповідних заходів для підвищення поінформованості про безпеку. Знайте розташування вашого найближчого притулку або захищеного місця. У разі мінометного та/або ракетного вогню дотримуйтесь вказівок місцевої влади і негайно шукайте укриття. Якщо ви вважаєте, що ваше поточне місце більше не безпечно, вам слід ретельно оцінити потенційні ризики, пов’язані з переїздом в інше місце», – йдеться у заяві.

Варто зазначити, що американське посольство публікує такі повідомлення щомісяця. Вони повідомляється про рівень загрози в країні. З огляду на терористичний акт Росії у Вінниці цілком логічно, що дипломатичне відомство закликало залишити Україну.

Читайте також  Українців попередили: у війні з Росією будуть паузи. Що це означає

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело