Повістку у військкомат можуть вручати не лише військові: хто ще може “обрадувати” призовників

Повістку у військкомат можуть вручати не лише військові: хто ще може “обрадувати” призовників

У зв’язку з війною в Україні повістки можуть вручати в будь-якому місці і не тільки представники військкомату.

Хто ще може закликати військовозобов’язаних розповіли адвокати.

Адвокат юридичної компанії “Riyako&Partners” Катерина Аніщенко розповіла, що вручити повістку можуть як співробітники військкомату, а нині “територіального центру комплектування та соціальної підтримки”, так і представники органів місцевого самоврядування чи органів внутрішніх справ.

“Як правило, вручення повістки відбувається за участю співробітників військкомату та представника поліції. Законодавчих вимог щодо місця вручення повісток немає. Тобто вони можуть видаватися у громадських закладах, на робочих місцях, у будинках тощо”, – зазначила Аніщенко.

Адвокат Адвокатського об’єднання “Лещенко, Дорошенко та партнери” Лідія Карплюк, додала, що такі права також мають житлово-експлуатаційні організації, підприємства та установи, які здійснюють експлуатацію будинків, а також власники будинків сповіщають про призовників та військовозобов’язаних.

Крім того, вони повідомляють останнім про їхній виклик до районних (міських) територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки шляхом вручення повісток та забезпечують прибуття за викликом.

“Тобто всі посадові особи всіх перелічених вище суб’єктів не тільки мають право, а й зобов’язані вручати повістки”, – резюмувала адвокат.

Читайте також  “Тарифи на електроенергію різко підвищать”: до чого слід готуватися українцям

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело