Путін проігнорував усі заклики Ватикану до припинення війни — МЗС України

Для Папи Римського Франциска очевидно, що російський диктатор Володимир Путін не налаштований припинити кровопролиття в Україні, заявив речник українського МЗС Олег Ніколенко у коментарі НВ.

Війна Росії проти України — головні події 3 травня

Ніколенко повідомив, що уважно ознайомилися з інтерв’ю понтифіка для італійської Corriere Della Sera та подякував за зусилля Папи Римського щодо встановлення справедливого миру та зупинення війни, яка ніяк не була спровокована Україною, НАТО чи іншою третьою стороною.

«І для понтифіка, і для всього світу зараз стало очевидно, що ані Росія, ані особисто Путін не налаштовані на припинення кровопролиття на українській землі. Римський понтифік констатував, що Москва проігнорувала всі заклики Ватикану до припинення війни», – наголосив він.

Спікер МЗС наголосив, що Україна підтверджує свою прихильність до діалогу і в черговий раз відновлює запрошення Папі Римському здійснити візит до Києва.

«Віримо, що добро неодмінно переможе зло. Закликаємо Святійшого Отця продовжувати молитися за українців та докладати зусиль заради миру в Україні», — додав Ніколенко.

Читайте також  Китайський секрет: що приховують у Пекіні про коронавірус

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело