РФ відмовилася виконувати вимогу Міжнародного кримінального суду ООН зупинити війну в Україні

РФ відмовилася виконувати вимогу Міжнародного кримінального суду ООН зупинити війну в Україні

Прессекретар президента Росії Дмитро Пєсков прокоментував рішення Міжнародного суду Організації Об’єднаних Націй, який зобов’язав РФ негайно припинити вторгнення в Україну. Він заявив, що Кремль нібито не може взяти його до уваги.

Хоча наказ є обов’язковим для виконання згідно з міжнародним правом. Про це повідомляє російське інформагентство “Інтерфакс”.

“Ні, ми не можемо прийняти це рішення до уваги. Міжнародний суд має таке поняття, як “згода сторін”. Тут жодної згоди бути не може. У даному випадку це те, що ми не можемо взяти до уваги”, – відповів Пєсков. на запитання журналіста.

Зазначимо, що президент України Володимир Зеленський заявляв, що ігнорування рішення Міжнародного суду ООН призведе до ще більшої ізоляції Росії.

Усі деталі щодо позиції України та РФ у цій справі, а також про те, що може вирішити суд, ви можете почитати за посиланням.

27 лютого президент Володимир Зеленський повідомив, що Україна офіційно подала позов проти РФ до Міжнародного суду ООН у Гаазі через повномасштабне вторгнення російських військ в Україну. Країна-агресор має відповісти за скоєне.

Перше засідання Міжнародного кримінального суду в Гаазі щодо розслідування військових злочинів Росії, скоєних проти України, відбулося 7 березня. Йшлося про дії країни-агресора, починаючи з 2014 року.

Водночас генеральна прокурорка України Ірина Венедіктова пообіцяла довести у Гаазі, що Путін – найбільший воєнний злочинець ХХІ століття. Вона пояснила, за які злочини вище керівництво РФ має сісти на лаву підсудних у Гаазі.

 

Читайте також  Загроза терактів та ракетних обстрілів: екстрасенс попередив про небезпеку на Великдень у кількох областях

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело