Перепад температур у 27 градусів: синоптик дав прогноз погоди в Україні на тиждень

Перепад температур у 27 градусів: синоптик дав прогноз погоди в Україні на тиждень

Тиждень в Україні розпочався з сухої та сонячної погоди, найближчими днями буде досить тепло – температура повітря залишиться стабільно вищою за норму.

Такий прогноз дав кандидат географічних наук, синоптик Ігор Кібальчич на сайті Meteoprog.ua.

Так, 14-15 лютого в Україні очікується мінлива хмарність, без опадів. Невеликий дощ із мокрим снігом можливий удень у вівторок на Закарпатті. Вночі та вранці у північних та східних областях – ожеледиця. Вітер переважно південно-західний, 5-10 м/с. Температура повітря вночі становитиме -8…-3 градусів, у Карпатах та на північному сході України -14…-9. Вдень повітря прогріється до +3…+8 градусів.

У середу, 16 лютого, починаючи із західних та південних областей, прийде потепління, а також посилиться південно-західний вітер до 7 – 12 м/с, у західних областях з окремими поривами 15 – 20 м/с. У Карпатах та на Прикарпатті прогнозуються невеликі опади у вигляді снігу та дощу, на решті території країни – сухо. Вночі очікується -6…-1 градус, на заході близько 0. Вдень стовпчики термометрів покажуть до +3…+8 градусів, на Прикарпатті до +11.

У четвер та п’ятницю, 17–18 лютого, атмосферні фронти із заходу принесуть в Україну невеликі дощі з мокрим снігом. Вночі буде 0…+5 градусів, у денний час – +5…+10 градусів, у південних, центральних областях, а також на Прикарпатті та Буковині місцями +11…+13 градусів. Прохолодніше буде на півночі Лівобережжя – +2…+7 градусів.

Вихідні, 19–20 лютого будуть з дощем та мокрим снігом на більшій частині України. У суботу очікується посилення західного та південно-західного вітру до 9-14 м/с, подекуди пориви 17-22 м/с. Водночас температура повітря буде плюсовою, що перевищуватиме кліматичну норму на 5–10 градусів.

Читайте також  Україну накриває "пекельна" спека: у багатьох областях влупить +25

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело