Українцям пояснили, чому при великому трудовому стажі можуть призначити маленьку пенсію

Українцям пояснили, чому при великому трудовому стажі можуть призначити маленьку пенсію

В Україні при виході на пенсію в деяких випадках розмір призначуваних виплат досить скромний, незважаючи на наявність значного трудового стажу. Експерт пояснила, чому це може відбуватися, і на що слід звернути увагу, готуючись до пенсії.

Про це пише “Пенсійний кур’єр”.

Так, громадян закликали, оцінюючи майбутній розмір пенсії, враховувати не тільки наявний стаж, а й саму заробітну плату і розмір виплачуваних внесків до Пенсійного фонду щомісяця, що є визначальним для формування кінцевої суми пенсійних виплат, які будуть призначені.

До редакції профільного видання звернулися з питанням, чому сума одержуваної пенсії – всього 2200 гривень, хоча робочий стаж – цілих 50 років.

У відповідь експерт Галина Мастюгіна зазначила, що, очевидно, в цьому випадку розмір зарплати був невисоким, тому і розмір пенсії, обчислений з індивідуальних показників, тут “не дотягував навіть до 2200 грн, ось вам і дають доплату до цієї суми”.

Так, мова йде про введену модель про доплату до 2200 гривень, щоб громадяни, у яких великий стаж, але була маленька зарплата, отримували трохи більше, в іншому випадку, не маючи такого великого трудового стажу, пенсія була б на базовому мінімальному рівні – 1934 гривень, тобто “прожитковий мінімум і все”.

“Розмір пенсії залежить від двох показників – заробітку та стажу, і якщо один із цих показників невисокий, то, відповідно, й розмір пенсії виходить невеликий”, – наголосила фахівець в ході “гарячої лінії”.

Читайте також  Українцям підвищать пенсійний вік: що потрібно знати

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело