Суперечки нового уряду Німеччини щодо “Північного потоку” – шанс для України, – посол

Дипломат Андрій Мельник переконаний, що “Північний потік-2” не запустять до кінця зими. Оскільки процес сертифікації призупинений і навряд чи закінчиться раніше, ніж у середині 2022 року.

Джерело: “Європейська правда”
Посол України в Німеччині зазначив, що скорочення Росією обсягів постачання газу не примусить Євросоюз відступитися від процедур. Про це він повідомив у інтерв’ю “Європейській правді”.

Водночас український дипломат наголосив, що питання “Північного потоку-2” яке свідомо залишили поза сторінками коаліційної угоди між соціал-демократами, “Зеленими” та Вільними демократами через кардинальні розбіжності позицій, досі залишається темою суперечок.

Суперечки в уряді – шанс України


Після створення коаліції суперечності в позиціях знову проявляються. Партія “Зелених” із перших днів виступала проти “Північного потоку-2”, вважаючи його геополітичним проєктом, непотрібним з точки зору економіки та шкідливим з точки зору екології. Натомість соціал-демократи кажуть: “Труба вже побудована, ми не можемо її поховати на дні Балтійського моря”,
– розповів Андрій Мельник.

“Ця суперечка виходить на поверхню – і це дає нам шанс”, – переконаний Посол України у Німеччині.

Зверніть увагу! Німецька міністерка Анналена Бербок заявила, що наразі “Північний потік-2” не відповідає нормам Євросоюзу. Саме тому поки що “він не може бути схвалений”.
Сертифікація “Північного потоку-2”
Перш ніж запуститися, російський трубопровід має отримати відповідні сертифікати в Євросоюзі. “Північний потік-2” повинен відповідати правилам Третього енергопакета.
Ці документи – пакет законів щодо внутрішнього ринку блакитного палива та електроенергії в Європейському Союзі. Його мета – більш відкриті газові та енергетичні ринки.
Німеччина у листопаді зупинила сертифікацію “Північного потоку-2”. Процес відновлять за умови, якщо газогін проведе реорганізацію відповідно до німецького законодавства.

 

 

 

Читайте також  З "ковідного фонду" забрали 103 млн грн на компенсацію за втрачені депозити

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело