“Штам “Дельта” підшукав спосіб заражати найрідніших, від хвороби не сховатися”: лікарка про “троянського коня” вірусу

Штам “Дельта” несе особливо сильну загрозу українцям через агресивність своїх проявів. Медики повідомляють про надзвичайно тяжкі ускладнення, а також про небезпеку, яку людям із групи ризику можуть нести діти. Симптоми у малечі іноді проявляються ледь помітно, але сам вірус використовує дитячий органзім, мов “троянського коня”.

Як інформує “Obozrevatel”, лікарка-педіатриня, засновниця центру “Педіатрія з любов’ю” Лідія Бабич повідомила про те, що аби вберегти дітей, дорослі мають вакцинуватися проти COVID-19.

Вона розповіла, що під підозру зараження коронавірусом діти можуть підпадати навіть тоді, коли лікарі констатують важкий стан дитини і нормальні аналізи. При цьому необхідно відкинути наявність бактеріальної інфекції у дитини.

“Коли ми бачимо респіраторні симптоми: нежить, кашель, високу температуру протягом кількох днів, яка добре піддається збиванню, але видно, що дитині просто погано. При цьому ми повинні переконатися, що дитина не має дійсно бактеріальної інфекції, підтвердити це аналізами крові”, – зазначила лікарка.

За словами Бабич, основне, що потрібно зробити, – здати експрес-тест на антиген чи ПЛР-тест. Це необхідно, оскільки за наявності коронавірусної хвороби – медики повинні притримуватися протиепідемічних заходів.

“Дитина може перенести хворобу легко, але заразити інших людей, які можуть бути з групи ризику та важко переносити хворобу або навіть померти”, – зауважила вона.

Медикиня розповіла, що, зокрема, у її медцентрі на прийом потрапляє багато дітей, у яких потім підтверджується ця інфекція. Відтак, не можна говорити, що діти не потрапляють до групи ризику і що вони не хворіють на COVID-19 чи хворіють легко.

Педіатриня стверджує, що вакцинація дорослих, особливо старшого покоління, може вберегти дитину.

“Якщо ви хочете, щоб було до кого відвозити дітей, вакцинуйте, нарешті, ваших дідусів і бабусь. Тоді вони будуть допомагати вам ще довго і дякувати, що живі та здорові”, – наголосила лікарка.

Читайте також  У МОЗ України розповіли, які категорії населення вакцинуватимуть безкоштовно

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело