“Штам “Дельта” має нові 3 форми хвороби, найстрашніша – третя”: лікар про симптоми, що ведуть до біди

“Штам “Дельта” має нові 3 форми хвороби, найстрашніша – третя”: лікар про симптоми, що ведуть до біди

Україною стрімко поширюється небезпечний штам “Дельта”. Медики попереджають громадян про всі загрози, котрі може нести цей варіант коронавірусу. Зокрема, існує три різні стани, як супроводжують перебіг недуги зараженого.

Як інформує “Molbuk”, президент асоціації анестезіологів, професор Сергій Дубров розповів про три форми зараження штамом “Дельта”.

Він виділив три стани, які супроводжують випадки “Дельта”- варіанту в Україні:

1-ша форма – з температурою, із загальною і м’язовою слабкістю, з болем в суглобах, з нежиттю і головним болем. Цей стан спостерігається при більшості вірусних респіраторних інфекціях.

2-га форма – це прояв у вигляді розладу шлунково-кишкового тракту, зокрема з діареєю, болем в шлунку. Але такий перебіг зустрічається не часто – в близько 10-15% всіх випадків, причому найчастіше – у дітей.

3-тя форма – це субфебрильна температура 37.1-37.3, помірна слабкість, риніт, сильні виділення з носа. Ця форма найнебезпечніша, але вона також не особливо поширена.

Ця форма становить особливу загрозу, бо людина продовжує контактувати з іншими людьми, відвідувати громадські місця, пересуватися громадським транспортом, при цьому будучи джерелом зараження оточуючих.

Експерт пояснив, що симптоми при варіанті “Дельта” починають проявлятися протягом першого тижня після інфікування.Але в більшості випадків його інкубаційний період триває дві доби.

Читайте також  Антитіла до COVID-19 зберігаються не менш ніж 4 місяці

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело