В італійському підручнику з географії Україну зарахували до регіонів Росії

Посольство України в Італії вимагає виправити цю грубу помилку.

В Італії в одному з підручників з географії для середніх шкіл Україну зараховано до російських регіонів разом з Білоруссю, Молдовою і країнами Балтії.

Про це повідомили на Facebook-сторінці українського посольства в Італії.

З цього приводу посольство України в Італії направило офіційні звернення до Міністерства освіти Італії, Асоціацію видавців і безпосередньо у видавництво, де був випущений підручник, з проханням виправити статтю у підручнику і надати учням правдиву інформацію про події в Україні.

“Уважними читачами було виявлено перекручену інформацію про Україну і замовчування фактів російської агресії проти нашої держави”, – зазначили у посольстві.

Українські дипломати уточнили, що йдеться про видання Namaskar.Benvenuti nel mondo della geografia авторства Альберто Фре (Alberto Frè) для учнів середньої школи. Повідомлення супроводжується фотографією із підручника.

“Прикрі непоодинокі випадки розповсюдження в італійських підручниках спотвореної інформації про Україну, її історію та актуальну соціально-політичну ситуацію не залишаються жодним чином поза увагою Посольства України в Італії”, – підкреслили у дипломатичній місії.

Читайте також  Італійська мафія оголосила нагороду в 5 тисяч євро за поліцейського собаку

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело