У київській школі сталося масове отруєння дітей: лікарка заявила про вірус

В одній зі шкіл Києва близько 50 дітей – учні як початкових, так і старших класів – поскаржилися на нудоту. Батьки й лікарі підозрюють, що в установі відбувся спалах інфекційного захворювання або ж масове отруєння.

Отруєння в школі
Інцидент трапився 3 вересня, передає ТСН із посиланням на батьків школярів. Конкретна освітня установа не називається.

Мама учениці 2-го класу Анастасія розповіла, що спершу вчителька запитала у батьків у месенджері, чи не болить у дітей живіт. Це повідомлення з’явилося в групі вранці. Вже о 9:30 вона зателефонувала Анастасії та повідомила, що її доньці погано, вона рве й дитину потрібно забрати зі школи.

“Ми прибігли, забрали й ось із 9:30 ранку і до 22:00 моя дитина рвала і в неї температура”, – розповіла жінка, додавши, що блювота у дівчинки була кожні 15 хвилин.

Від інших батьків пізніше вона дізналася, що в сусідньому по кабінетах класі 10 дітей із такими ж симптомами. Захворіли й інші учні: паралельного 2-го, 3-го, 4-го, 11-го, 8-го класів.

За словами Анастасії, адміністрація школи попросила не піднімати паніку й не розголошувати інформацію. Батьків запевнили, що в школі провели всі необхідні перевірки та аналізи, але результатів ще не було. Крім того, в приміщеннях провели дезінфекцію і кварцування.

Жінка додала: лікарка, до якої вони звернулися по допомогу, припустила, що дитина могла підчепити якийсь вірус.

“Діти різного віку, в їдальню вони ходять по черзі, моя дитина не харчується в їдальні взагалі. Тому безпосередньо зі столовою я не можу це зв’язати. Але це може свідчити про те, що це вірус, який передається, можливо, повітряно-крапельним способом”, – зазначила мама учениці 2-го класу.

Читайте також  Ганна Новосад не згодна з новим складом уряду і йде у відставку

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело