Загроза вибуху другого танку в Леверкузені Німеччина. Вибух на хімічному заводі спричинив великий викид важких металів в атмосферу

Леверкузен-кількість загиблих зросла до двох після величезного вибуху на хімічному заводі( Північний Рейн-Вестфален). Компанія, в приміщенні якої сталася катастрофа повідомила у вівторок ввечері.

Крім того, про це йдеться у повідомленні про 31 пораненого, деякі серйозно. Людині загрожує смертельна небезпека. Тому 5 працівників вважаються пропавшими безвісти.

Близько 9:40 ранку у вівторок вибух стався у приміщенні компанії з утилізації відходів Currenta у місті Леверкузен, округ Вісдорф. Чорна хмара отрути піднялася, поширюючись у північно-східному напрямку.

Після підняття тривоги були задіяні усі сили професійної пожежної охорони міста. Населення отримало попередження через сирени та системи управління катастрофами і через сирени.

Близько 13 години місто повідомило, що пожежу ліквідовано.

За словами міністра внутрішніх справ є загроза вибуху другого танка. У резервуарі було 100 000 літрів надзвичайно легкозаймистих, токсичних відходів.

Попередження про отруйну хмару залишається. Не можна виключати вивільнення токсинів та важких металів в повітря.

Мешканці повинні продовжувати залишатися в будівлях і тримати вікна та двері зачиненими. За даними Державного агенства з охорони навколишнього середовища, оцінка того,чи можна виявити відповідні речовини в атмосферних опадах після пожежі, була можлива лише наприкінці тижня.До тих пір наступні рекомендації щодо дій повинні застосовуватися як запобіжний захід у тих точках міської зони, де осіла сажа, особливо в Бюррігу та Опладені.

Влада попередила:

не вживати їжу з городу,

не використовувати дитячі майданчики для ігор, ігрове обладнання, садові меблі,басейни тощо, на які впала сажа,

не чистити забруднені предмети, оскільки поки що не можна виключати підвищену концентрацію токсичних речовин,

під час роботи в саду носити рукавички, які не можна відкладати.

Читайте також  Ці слова змусять вас плакати! Мама Жанни Фріске написала лист покійній доньці

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело