Поки приїхала швидка, Гліб стік кров’ю: у центрі Дрогобича загинув 16-річний хлопець, який перелазив через паркан

Жінка планує судитись із медиками, щоб винних покарали та схожа трагедія більше не повторилась.

У центрі Дрогобича, що в Львівській області, помер 16-річний хлопець, який перелазив за паркан та випадково зачепився ногою за металеву конструкцію.

Про це пише “Дрогобиччина. медіа” з посиланням на маму загиблого Аллу Гаркушу.

Діти постійно телефонували на 103, але там мовчали: додзвонились лише рятувальники
За словами жінки, трагедія сталась ще 12 липня, проте вона тільки зараз наважилась розповісти про смерть сина.

Відомо, що 12 липня хлопець відпочивав у центрі міста разом із своїми друзями. Тоді він вирішив перелізти через металевий паркан. Проте через вагу штахета деформувалась та проштрикнула підлітку ногу. За словами матері, хлопець попросив друзів викликати йому швидку. Він ще 5-7 хвилин був при свідомості, а потім його стан погіршувався.

“Один із товаришів зумів перебрався до сина за паркан, наказавши іншим негайно телефонувати на “103”, а сам намагався надати допомогу. Та хлопці ніяк не могли додзвонитися. Виклики йшли на “101”, “102”, “103”, але безрезультатно. Лише через 7 хвилин після трагедії вдалося зв’язатися із кол-центром пожежників, там взялися налагоджувати зв’язок між хлопцями із “швидкою”. А о 22:45 год., коли пройшло вже більше 20 хвилин з моменту поранення, до хлопців подзвонили із анонімного номера і представилися, як служба невідкладної медичної допомоги”, – розповіла Алла Гаркуша.

Поки приїхала швидка, Гліб був уже мертвий
Жінка стверджує, що навіть після того, як дітям вдалось зателефонувати медикам, оператор почав обурюватись, що швидкій буде складно проїхати на приватну територію.

“Коли прибула бригада медиків, Гліб був уже мертвий. Лікар навіть не вийшов із службового автомобіля, а медична сестра бідкалася, що вона не зможе перелізти через паркан. Жодних служб, які б могли організувати доступ до сина задіяно не було! Цим займалися діти – на дзвінки приїхали їхні родичі і забезпечили доступ до тіла, а мені біля дванадцятої ночі зателефонували із поліції і, і обережно, запитавши спочатку, де мій син, повідомили, що він загинув”, – сказала мати хлопця.

Читайте також  "Моє серце розбите": Алек Болдвін вперше прокоментував трагедію з Галиною Гатчинс

Жінка обурена діями медиків та звинувачує їх у недбалості.

“Я переконана, якби моєму сину вчасно надали медичну допомогу, трагедії б не сталося! Це ж самий центр міста, тут їхати всього кілька хвилин”, – додає Алла Гаркуша.

Мати покійного також додала, що вона вдячна друзям свого сина, бо ті не кинули його в біді, а навпаки робили все що могли. Жінка планує судитись із медиками, щоб винних покарали та подібна трагедія більше не повторилась.

Через смерть підлітка проводять службове розслідування
В.о. генерального директора Львівського обласного Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Андрій Васько повідомив, що через смерть підлітка триває службове розслідування. Від підтвердив, що до медиків дійсно зателефонував працівник ДСНС. Тоді працівники швидкої перетелефонували заявнику, щоб уточнити адресу, куди потрібно їхати. Коли вони прибули на місце події, то змушені були очікувати ще і на рятувальників та поліцію, оскільки не змогли пробратись через паркан, де був поранений хлопець.

“Потрапивши на територію, бригада виявила тіло чоловічої статі зі слідами масивної кровотечі в паховій ділянці в проекції магістральних судин. Реанімаційні заходи не проводились у зв’язку з констатацією біологічної смерті на момент прибуття бригади. Питання неможливості додзвонитись на лінію103, що висвітлюється в соціальних мережах, потребує більш детального вивчення, працює комісія по Центру”, – зазначив Андрій Васько.

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело