Португалія відкрила кордони для українців: названо умови і терміни

Португалія з опівночі 26 липня дозволила в’їзд в країну для громадян України. Рішення уряду поки носить тимчасовий характер і діятиме до 8 серпня, включно.

Португалія відкрила кордони для українців: названо умови і терміниПро скасування обмежень у Twitter повідомив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба. Він зазначив, що це стосується всіх типів подорожей.

“Португалія відкривається з 26 липня для всіх типів подорожей українців, згідно з рекомендацією Ради ЄС”, – підкреслив глава МЗС.

За даними на сайті консульської служби відомства, відповідне рішення уряд Португалії ухвалив 23 липня, а діятиме воно починає з 26 числа того ж місяця.

Кому дозволили в’їзд
Згідно з документом, до Португалії можуть в’їжджати українці з негативним результатом ПЛР-тесту на коронавірус, який був зроблений не пізніше, ніж за 72 години до подачі документів. Цей захід не діє на дітей до 12 років.

Пускатимуть і з довідками про результат швидкого тесту на антитіла. Він має бути зроблений не пізніше, ніж за 48 годин.

Також в’їзд дозволено тим, у кого є COVID-сертифікат в паперовому або електронному вигляді, виданий в будь-якій країні ЄС.

Водночас дозволять в’їзд деяким категоріям громадян без європейського сертифіката:

за наявності діючого дозволу на тимчасове або постійне проживання в країні і довідки про негативний ПЛР-тесті або ж тесті на антитіла;

за наявності документів, що підтверджують статус члена сім’ї громадянина ЄС, але і в цьому випадку необхідні довідки про один з перерахованих вище видів тесту.

Які вакцини визнані в Португалії
В країні визнані і застосовуються чотири вакцини проти коронавірусу. Це Johnson & Johnson, Moderna, Oxford / AstraZeneca, Pfizer / BioNTech.

Відзначимо, що раніше в’їзд громадянам України дозволили Словаччина і Словенія.

Читайте також  У людей закінчується їжа і медикаменти”: Українці застрягли в автобусі в епіцентрі коронавірусу. МЗС мовчить

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело