Від 2000 до 3854 гривень: у Мінсоцполітики анонсували підвищення пенсій на 45% для окремих категорій

Стало відомо про те, що в Україні на 45% зросли мінімальні пенсії. Однак, поширюється це підвищення поки що тільки для учасників бойових дій.

Про це стало відомо завдяки новій публікації на сторінці Міністерства соціальної політики в соціальній мережі Facebook, де детально все розписали, щоб відповісти на запитання українців одразу.

Розроблено дане рішення було Міністерством соціальної політики, після чого затверджено урядом. Тепер, мінімальна пенсійна виплата для учасників бойових дій стане більше на 45%, а це 834,3 гривні.

Після цього вона становить 210% від прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність. Раніше це число становило 165%

Також, ще на 2 тисяч гривень уряд України підняли пенсії для військовослужбовців, які були призначені востаннє ще в березні 2018 року.

Ще була встановлена з 1 липня мінімальна пенсійна виплата з урахуванням надбавок, підвищень, доплат особам, яким вона призначена за військовим законом України (пенсії за вислугу років, пенсії по інвалідності) у розмірі 3854 гривень.

В результаті даної реформи, рішення поширюється на 400 тисяч осіб, і перші щасливчики отримають більше грошей вже на початку серпня. Все це з доплатою до підвищених виплат за минулий місяць.

Читайте також  В Україні почали діяти нові правила виходу на пенсію: що змінилось

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело