У МОЗ припускають, що під час локдауну в Україні заклади зможуть працювати за COVID-cертифікатами

У МОЗ припускають, що під час локдауну в Україні заклади зможуть працювати за COVID-cертифікатами

Інформує Всеосвіта.

За словами міністра охорони здоров’я з питань цифрового розвитку, у людей з’явиться стимул вакцинуватись, щоб отримати доступ до всіх послуг.

Якщо в Україні знову оголосять загальнонаціональний локдаун, заклади зможуть працювати за сертифікатами вакцинації. Тобто людина, яка отримала усі необхідні дози вакцини від COVID-19 та має відповідний сертифікат, зможе отримати доступ до всіх послуг. Такий варіант розвитку подій припустив заступник міністра охорони здоров’я з питань цифрового розвитку Ярослав Кучер в інтерв’ю телеканалу Дом:

Сертифікат, який згенерує «Дія», – це сертифікат також і для внутрішнього використання, – розповів Кучер.

Він додав, що всередині України цей документ буде чинним й під час локдаунів.

Ми розглядаємо можливість роботи тих бізнесів, у яких є вакцинований персонал або відвідувачі. Наприклад, спортзал… Це буде вирішувати наш уряд. А сертифікат як технічний інструмент ми зможемо використовувати для того, щоб не закривати підприємства, установи, – наголосив Кучер.

За його словами, у людей з’явиться додатковий стимул вакцинуватися, щоб у період тотального карантину мати доступ до всіх послуг та можливість ходити на роботу.

У Міністерстві охорони здоров’я припускають, що вже у липні в Україні може трапитися спалах штаму коронавірусу «Дельта». Ймовірно, це відбудеться тоді, коли українці повертатимуться з відпусток.

Читайте також  Над Україною нависла загроза нового локдауну: що буде з зарплатами, бюджетом і курсом долара

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело