У євроблях з трьох країн виникли проблеми з пільговим розмитненням

Власники автомобілів з болгарськими, чеськими та словацькими номерами не можуть скористатися пільговим періодом розмитнення, який діє з 15 червня, повідомляє UBR.ua. Справа в тому, що українська митниця не знає, як провести процедуру пільгового розмитнення для машин з цих країн.

На даний момент Болгарія, Чехія та Словаччина не надали українській митниці роз’яснення про процедуру зняття з обліку та оформлення договору купівлі-продажу на автомобілі.

Чехія і Словаччина не хочуть знімати автомобіль з обліку, якщо він не перебуває на їх території. Якщо ж вивезти туди машину, щоб зняти з обліку, її більше не можна буде легалізувати в Україні за пільговою ціною. Ось такий вийшов парадокс.

Що ж стосується Болгарії, то українська митниця може подати запит, знятий в цій країні з обліку той чи інший автомобіль. Але відповідь можна чекати довго.

Власники автомобілів з болгарськими, чеськими та словацькими номерами поки не можуть скористатися пільговим періодом розмитнення. Вони чекають офіційної реакції влади.

Тим часом, пільгове розмитнення не продовжуватиметься постійно. Воно розраховано на 180 днів, тобто до 15 листопада 2021 року.

Читайте також  Україна виступила зі зверненням до США і Великобританії

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело