Україна – Швеція. Українська збірна на останніх хвилинах вириває путівку до 1/4 фіналу Євро-2020

Україна – Швеція. Українська збірна на останніх хвилинах вириває путівку до 1/4 фіналу Євро-2020

Збірна України забезпечила собі путівку до чвертьфіналу чемпіонату Європи-2020, перемігши збірну Швеції з рахунком 2:1.

Відкрити рахунок підопічним Андрія Шевченка вдалося вже на 27-й хвилині: після передачі Андрія Ярмоленка, який зовнішньою стороною стопи вирізав передачу на інший бік штрафного майданчика, по м’ячу приклався Олександр Зінченко – 1:0.

Хоча перший тайм проходив без очевидної переваги однієї з команд, українцям довго вдавалося утримувати перевагу в рахунку – аж поки на 43-й хвилині його не зрівняв Еміль Форсберг. Після його удару з-за меж штрафного майданчика м’яч зрикошетив від ноги українського захисника, Георгій Бущан на зміну траєкторії зреагувати не встиг.

На перерву шведи та українці пішли за нічийного рахунку.

  • Україна – Швеція на Євро-2020. Що коїться перед матчем у Глазго
  • Прогнози на гру Україна-Швеція на Євро-2020: ЗМІ ставлять на шведів
  • Сенсація Євро-2020: чемпіон світу вилітає, Швейцарія йде далі вперше з 1954

На початку другого тайму обидві команди мали непогані шанси вирватися вперед, але в обох випадках – після дальніх ударів Сергія Сидорчука та Еміля Форсберга – м’яч влучав у стійку.

На 69-й хвилині вдача знову була на боці українців: той-таки Форсберг поцілив у перекладину.

Під кінець основного часу і Україна, і Швеція не надто поспішали йти вперед – вочевидь, остерігаючись нарватися на контратаку суперника і пропустити вирішальний гол на останніх хвилинах.

Оскільки в перші 90 хвилин переможець протистояння так і не визначився, командам довелося грати овертайм – два додаткові тайми по 15 хвилин.

Вже у першому з них українці опинилися в більшості – Даніельсен прямою ногою пішов в коліно проти Артема Бєсєдіна, а суддя після перегляду повтору не роздумував – червона картка для гравця збірної Швеції.

Читайте також  Відставка Гончарука! Прем’єр в шоці. Пролунала розгромна заява

На останній хвилині поєдинку Україні таки вдалося скористатися кількісною перевагою, передачу з флангу головою замкнув 24-річний Артем Довбик, який саме вийшов на заміну, – 2:1.

У чвертьфіналі, який відбудеться в суботу, 3 липня, українці зійдуться зі збірною Англії, яка сьогодні вийшла до наступної стадії завдяки перемозі над Німеччиною.

Поєдинок зі шведами був першим матчем 1/8 фіналу чемпіонату Європи в історії української збірної.

Пройти до цієї стадії вдалося не без везіння: після двох поразок у трьох матчах групового етапу, “жовто-синім” не лишалося нічого, окрім як до останнього сподіватися на вдалий для себе результат поєдинків інших збірних.

Підопічним Шевченка зрештою пощастило – завдяки вдалим підсумкам матчів Швеції з Польщею та Іспанії зі Словаччиною вони пройшли до 1/8 – навіть попри відверто невдалу гру, через яку наразилися на хвилю критики з боку вболівальників.

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело