За однієї умови: ще одна країна відкрила свої кордони для українців

Німеччина дозволила в’їзд на свою територію для громадян України. Проте за однієї умови. Особи, які можуть перетнути кордон Німеччини, повинні бути повністю вакцинованими.


Про це йдеться на сайті посольства Німеччині в Україні.

“З 25 червня 2021 року в’їзд з України в Німеччину для осіб, повністю вакцинованих від SARS-CoV-2 вакцинами, схваленими Європейським агентством з лікарських засобів (EMA), буде знову можливим…. Безвізовий в’їзд для громадян України з біометричними паспортами буде знову можливим”, – йдеться у заяві.

Варто зауважити, що особа повинна зробити друге щеплення від коронавірусу не пізніше ніж за 14 днів до дати в’їзду до Німеччини.

Також зазначається, що щеплення повинно бути тими вакцинами, які є схвалені Європейським агентством з лікарських засобів. Для прикладу це BioNTech/Pfizer, Moderna, AstraZeneca та Johnson & Johnson.

Таким чином, щоб перетнути кордон, українець повинен мати зі собою цифровий сертифікат COVID європейського зразка або аналог підтвердження вакцинації в цифровій чи в паперовій формі, виданий німецькою, англійською, французькою, італійською або іспанською мовами.

Читайте також  В зоні ООС підірвалася ванатжівка з військовими: є жертви

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело