В Україні заборонили частину пластикових пакетів

В Україні заборонили частину пластикових пакетів

Верховна Рада ухвалила в другому читанні законопроєкт про обмеження обігу пластикових пакетів на території України.

За нього проголосували 297 народних депутатів, пише Обозреватель.

Як йдеться в тексті документа, опублікованого на сайті парламенту, забороняється розповсюдження в об’єктах роздрібної торгівлі, громадського харчування та надання послуг:

надтонких пластикових пакетів;

тонких пластикових пакетів;

оксорозкладних пластикових пакетів.

За порушення цієї норми передбачений штраф у розмірі від 8500 до 17 000 грн, а за повторне протягом трьох років вчинення такого самого порушення – у розмірі від 17 000 до 34 000 грн.

Виняток складають надтонкі пластикові пакети шириною до 225 мм, глибиною до 345 мм, довжиною до 450 мм. Але лише якщо їх використовують як первинну упаковку для пакування чи транспортування свіжої риби, м’яса та продуктів із них, сипучих продуктів та льоду. В усіх інших випадках пластикові пакети слід вилучити.

Згідно з законом, розповсюдження пластикових пакетів здійснюється виключно на платній основі. Роздрібні ціни на них не можуть бути нижчими за мінімальні ціни, що встановлюються Кабміном.

За порушення цієї норми передбачений штраф у розмірі від 1700 до 3400 грн, а за повторне протягом трьох років вчинення такого самого порушення – у розмірі від 3400 до 8500 грн.

Ухвалений документ спрямований на зменшення обсягу використання в Україні пластикових пакетів, обмеження їх розповсюдження з метою поліпшення стану навколишнього природного середовища та благоустрою територій.

Читайте також  Розпуск парламенту, скасування недоторканності та імпічмент. Як Зеленський грається з вогнем

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело