Огірки будуть плодоносити весь сезон: п’ять найважливіших секретів вирощування

Отримати відмінний урожай огірків на маленькій ділянці і з мінімальними витратами цілком реально. Головне, знати кілька найважливіших нюансів.

1. Сорт огірків
Якщо ви вирощуєте огірки на відкритому грунті, то садіть кілька сортів. Це повинні бути бджолозапильні види та партенокарпичні гібриди.

2. Температура повітря
Огірки – рослини теплолюбні. Висаджуйте насіння, коли вже минула небезпека заморозків. Перші паростки з’являться при температурі повітря близько +20… +25 градусів Цельсія. Розсаду огірків в грунт рекомендують висаджувати в кінці травня – на початку червня.

3. Сонячне світло
Огірки погано переносять тінь. Ні в тіні дерев, ні в занадто загущених посадках врожаю ви не дочекаєтеся. Висаджуйте огірки з частотою 2 – 4 рослини на один квадратний метр, у міру зростання підв’язуйте кущі, щоб вони з усіх боків освітлювалися сонячним промінням.

4. Підживлення та добрива
Огіркам потрібна легкий нейтральний грунт з показниками рН 6,5-7,0. Перед посівом насіння або висадкою розсади внесіть компост або перегній з розрахунку 1-2 відра добрива на 1 квадратний метр. Замість цього можна внести в грунт від 30 до 60 г комплексного добрива на кожен квадратний метр грунту. Кожні два тижні підгодовуйте огіркові посадки комплексними добривами, розвівши в 10 л води 40 г речовини.

5. Правильний полив
Засуха і перезволоження однаково небезпечні для огірків. Поливайте свої посадки кожні 3 дні водою не нижче +23 градусів, вранці і обов’язково під корінь. У дуже спекотну погоду поливати потрібно кожен день. Вносьте під кожен кущ близько 2 – 3 літрів води.

Читайте також  Ось топ-5 застарілих радянських порад, по догляду за немовлям, які давно потрібно забути

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело