Дитина п’ять годин “горіла” через високу температуру: померла 2-річна дівчинка, яку не прийняла лікарка

Дитина п’ять годин “горіла” через високу температуру: померла 2-річна дівчинка, яку не прийняла лікарка

У селищі Стара Вижівка Волинської області померла 2-річна дівчинка. Мати дитини у трагедії звинувачує медиків, котрі не змогли вчасно надати хворій допомогу.

Про це у коментарі ТСН.ua розповіла мама покійної Катерина Курилюк.

За словами жінки, у її донечки Юліани у ніч на п’ятницю, 14 травня, різко підвищилась температура. Жінка за допомогою звернулась до сімейної лікарки, проте та відмовилась оглянути дівчинку та заявила, щоб батьки самостійно везли дитину до Старовижівської районної лікарні.

“Я подзвонила до сімейної лікарки серед ночі, бо у дитини різко піднялась температура. Та не захотіла нас прийняти і сказала, щоб ми їхали в лікарню. Тобто щоб навіть не викликали швидку, а самостійно туди їхали. Ми приїхали. А тут нас оглянув черговий лікар. Я випросила дати дитині укол, щоб знизити температуру. Вони дали донечці укол та сказали чекайте до 9 години ранку, поки відкриється амбулаторія”, – сказала Катерина Курилюк.

За словами матері покійної дівчинки, вони посеред ночі із хворою дитиною чекали, поки медики о 9 годині ранку з’являться на роботі, щоб зробити необхідні аналізи. Проте Юліана так і не дочекавшись порятунку, померла у мами на руках.

“Дитина 5 годин “горіла” через високу температуру. Вона померла так і не дочекавшись допомоги”, – розповіла мати дівчинки.

За словами Катерини Курилюк, вона уже звернулась до поліції з проханням розслідувати бездіяльність медиків.

У Старовижівській районній лікарні пообіцяли згодом надати ТСН коментар.

У поліції Волинської області в коментарі ТСН.ua пояснили, що за фактом смерті дитини відкрито два провадження.

“За фактом смерті 2-річної дитини відкриті два кримінальні провадження за статтею 115 та статтею 140 Кримінального кодексу України. Наразі триває досудове розслідування, призначено ряд експертиз для встановлення причин смерті дитини”, – повідомили у пресслужбі Нацполіції Волинської області.

Читайте також  Два роки ходила в школу: на Запоріжжі дівчинка померла від туберкульозу

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело