У Польщі науковці виявили першу в світі “вагітну” єгипетську мумію (фото)

Група польських вчених з Національного музею у Варшаві зробила унікальне відкриття. У рамках Варшавського проєкту мумій, який триває ще з 2015 року, науковці знайшли перший відомий приклад забальзамованої вагітної мумії Древнього Єгипту.

Результати свого дослідження вчені розмістили вчора у Журналі археологічних наук, повідомляє “Варшавський проєкт мумії”.

Таке відкриття вчені зробили випадково. Під час проведення рентгенологічного дослідження, археологи звернули увагу на зображення у черевній порожнині. На ньому дослідники побачили кістки ступні зародка.

Раніше учасники дослідження вважали, що мумія була чоловічою. Такий висновок було зроблено в 1920 році в результаті перекладу напису, зображеного на труні. У ньому було зазначено, що в ній поховали священика чоловічої статі Хор-Джегуту.

За оновленою інформацією вчених, жінку поховали у чужій труні. Ймовірно, вона походила з еліти фіванської громади, однак, достеменно невідомо, чи справді мумія була знайдена у Фівах.

Також дослідники припускають, що жінка мала високий соціальний статус. Про це свідчить її ретельна муміфікація та наявніть на ній великої кількості амулетів.

На момент смерті їй було приблизно від 20 до 30 років. Вона була на 26-30 тижні вагітності.

Читайте також  Ніби кінець світу туди завітав: показали наслідки страшного урагану в Румунії, від такого мову віднімає(ВІДЕО)

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело