Удар по електронних сигаретах: у Раді підтримали нові заборони

У Верховній Раді продовжують боротися з популяризацією електронних сигарет серед населення. Після заборони їхнього продажу неповнолітнім тепер парламентарі вирішили заборонити рекламу такої продукції.

Відповідний законопроєкт у Раді 284 голосами підтримали у першому читанні. Автори зазначають, що альтернативних шляхів вирішення проблеми популяризації електронних сигарет немає.

Пропонується заборонити рекламу електронних сигарет і рідин до них та замінити її соціальною антирекламою.

Встановити заборони на рекламу пропонують:

на радіо та телебаченні,

на сайтах, які не верифікують вік користувачів,

у виданнях для дітей та підлітків,

на засобах внутрішньої та зовнішньої реклами,

на транспорті.

“Заборона реклами стримає нарощування обсягів споживання. Під заборону потрапляють усі рідини, ТВЕН (стіки) та тютюновмісні вироби для електричного нагрівання та пристрої для споживання тютюнових виробів без їхнього згоряння. Головне, що йдеться не тільки про самі вироби, а й про бренди – товарні знаки: тобто логотипи Glo, IQOS, Juul та інші не зможуть розміщуватись на рекламних носіях і в медіа”, – розповів один з ініціаторів документа, нардеп від “Слуги народу” Олексій Жмеренецький.

Також передбачається вплив і на зміст реклами, зокрема, забороняється заохочувати до куріння, демонструвати зображення процесу куріння, створювати враження ніби сигарети допомагають розв’язати проблеми.

Окрім того, пропонується обмежити можливість виробників електронних сигарет бути спонсорами різних заходів, а також поширювати продаж у комплекті з товарами, які з ними не пов’язані.

Читайте також  Саакашвілі зник: не повернувся вночі до готелю у Львові

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело