На Донбасі видали 400 тис. паспортів РФ: в Міноборони заявили про велику загрозу для України

На Донбасі видали 400 тис. паспортів РФ: в Міноборони заявили про велику загрозу для України

У вівторок, 13 квітня, міністр оборони України Андрій Таран провів зустріч з Надзвичайним і Повноважним Послом Французької Республіки в Україні Етьєном де Понсеном, під час якої сторони в рамках підготовки до переговорів президентів України і Франції обговорили загострення ситуації на Донбасі та ймовірну можливість провокацій серед населення ОРДЛО, яке вже отримало 400 тисяч паспортів РФ.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби Міністерства оборони.

Андрій Таран детально поінформував співрозмовника про суттєве загострення ситуації в районі операції Об’єднаних сил та істотне нарощування військової присутності РФ вздовж кордону з Україною та на території тимчасово окупованого Криму.

“Ми не можемо дозволити собі недооцінювати ситуацію і цілком свідомі, що Росія здатна планувати для України повторення грузинського сценарію 2008-го року. Для цього можуть бути використані провокації для звинувачення Збройних Сил України у нападі на мирне населення, тим більше, що вже понад 400 тисячам осіб на окупованих територіях видано російські паспорти”, — зазначив міністр.

За словами міністра, сигналом, який міг би привести до тями керівництво РФ і не допустити активізації агресії проти України, стало б надання найближчим часом Україні Плану дій щодо членства в НАТО: Україна розраховує на позицію Французької Республіки як члена Північноатлантичного Альянсу.

Надзвичайний і Повноважний Посол Французької Республіки в Україні Етьєн де Понсен пообіцяв донести отриману інформацію до президента Французької Республіки Емануеля Макрона і висловив сподівання, що переговори президентів двох країн виправдають очікування.

Як повідомляв “Апостроф”, президент Франції Еммануель Макрон і президент України Володимир Зеленський на зустрічі 16 квітня в Парижі обговорять ескалацію на Донбасі.

Читайте також  У Києві оголена художниця спалила свої картини (ФОТО)

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело