Categories: Освіта

Названі шкільні предмети, які найскладніше викладати дистанційно

Очільник Держслужби якості освіти: складніше онлайн викладати предмети, які пов’язані з технічним забезпеченням

Голова Держслужби якості освіти Руслан Гурак в інтерв’ю Главкому розповів, викладання яких предметів є найскладнішим у дистанційних умовах. За його словами, найважче реалізовувати предмети, які пов’язані з технічним забезпеченням.

«Уроки з хімії, фізики, де є лабораторні завдання, експерименти, де потрібно проводити досліди безумовно за умов дистанційного навчання важче, ніж у лабораторії», – розповів Гурак.

Водночас він додав, що карантин не спричинив катастрофічну картину з результатами оцінювань знань. «Змішане навчання, яке розпочалося у 2021 році, було здебільшого очним. Тільки там, де виявляли випадки коронавірусної хвороби, відправляли класи на карантин. Тоді включалася модель змішаного навчання, коли вчитель продовжив проводити уроки в онлайн режимі. Я не бачу якоїсь катастрофічної картини з результатами оцінювань знань, яку ми побачимо наприкінці року. Не буде суттєвої відмінності між результатами ЗНО цього року із попередніми», – пояснив він.

Гурак додав, що предметніше про якість освіти зможемо говорити в кінці навчального року, коли школи проведуть підсумкову атестацію: «За її результатами буде видно, як закінчуються навчальний рік і які є виклики. Зможемо говорити про якість через інструмент ЗНО, яке також буде наприкінці року. Усе решта – це суб’єктивні оцінки учителів, батьків, учнів».

В Україні 5 березня завершився основний період подання реєстраційних документів для участі в зовнішньому незалежному оцінюванні. Основна сесія тестування відбудеться з 21 травня до 15 червня.

Нагадаємо, за результатами ЗНО, в 2020 році найважче учням далися історія України, математика, хімія й українська мова з літературою.

lena lena

Recent Posts

Туберкульоз, ВІЛ і легка розумова відсталість: в Україні розширили перелік придатних до служби

Туберкульоз, ВІЛ і легка розумова відсталість: в Україні розширили перелік придатних до служби Міністерство оборони…

2 години ago

“З 18 травня в ухилянтів не залишиться шансів сховатися, мобілізація застосує радикальні засоби”: кого ТЦК поки не чіпатиме?

"З 18 травня в ухилянтів не залишиться шансів сховатися, мобілізація застосує радикальні засоби": кого ТЦК…

9 години ago

Скільки коштує ігнорувати військовий обов’язок? Штрафи вже досягають божевільних меж

Скільки коштує ігнорувати військовий обов'язок? Штрафи вже досягають божевільних меж Наступ адміністративної відповідальності можливий з…

10 години ago

На нас чекає крижаний Великдень: Україну вже накриває моторошне похолодання із сильними заморозками – карта областей

На нас чекає крижаний Великдень: Україну вже накриває моторошне похолодання із сильними заморозками - карта…

14 години ago

В Офісі президента сподіваються на “європейське рішення” стосовно українських чоловіків за кордоном

В Офісі президента сподіваються на "європейське рішення" стосовно українських чоловіків за кордоном Радник керівника ОП…

16 години ago

Стосується всіх, хто виїхав: Подоляк розповів, що на них чекає – буде спільне рішення по всьому ЄС

Стосується всіх, хто виїхав: Подоляк розповів, що на них чекає - буде спільне рішення по…

18 години ago

This website uses cookies.