У МОН займуться працевлаштуванням випускників “вишів”: “Процес нелегкий і нешвидкий”

У Міністерстві освіти і науки України планують розпочати моніторинг працевлаштування випускників вищих навчальних закладів. Однією з задач системи називають врахування цього фактору при розподілі фінансування між навчальними закладами.

Про це розповів на своїй сторінці у Telegram Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет.

“Цьогоріч плануємо запустити електронну систему моніторингу працевлаштування випускників закладів вищої освіти. Це необхідний елемент для аналізу та схвалення подальших рішень щодо розвитку системи вищої освіти України. Окрім того, показник працевлаштування необхідний для вдосконалення формули розподілу фінансування ЗВО.

Найголовнішим на цьому етапі є узгодження порядку обміну інформацією між Пенсійним фондом України та Міністерством освіти і науки України. Наразі вже підготовлені проєкти наказу МОН та постанови ПФУ. Після реєстрації цих документів у Мін’юсті ми зможемо синхронізувати інформацію Єдиної державної електронної бази з питань освіти та Пенсійного фонду й розпочати тестування системи.

Процес нелегкий і нешвидкий. Дякую Міністерству соціальної політики та Пенсійному фонду за сприяння в такій важливій справі”, — йде мова у повідомленні.

Раніше Шкарлет уже висловлювався щодо необхідності реалізації цього проєкту наприкінці минулого року, анонсуючи плани МОН на 2021 рік.

 

Читайте також  Чудова новина для українських заробітчан: Вже з Нового Року ви зможете…

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело